2009 este un an de cumpana pentru lupta impotriva schimbarilor climatice. Ministrii mediului si oficiali din intreaga lume se intalnesc la Copenhaga pe 7 decembrie pentru a pune bazele legale ale cooperarii internationale viitoare in lupta cu incalzirea globala.

In asteptarea acestui eveniment, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Asociatia Green Revolution va invita la conferinta "Romania in drum spre Copenhaga", care va avea loc pe 23 octombrie 2009 in Bucuresti. Evenimentul reuneste experti de talie nationala si europeana intr-o dezbatere privind importanta deciziilor luate la Copenhaga si impactul acestora asupra politicilor nationale de mediu, economice si sociale.

Conferinta de la Bucuresti reprezinta mediul propice pentru un dialog constructiv intre sectorul public si cel privat, care sa pregateasca adaptarea la viitorul climat international care va fi definit la Copenhaga, prin aducerea la aceeasi masa de discutie a reprezentatilor tuturor grupurilor de interes din tara.

Doua sesiuni structureaza conferinta. In cea de deschidere, oficiali de nivel inalt vor prezenta contextul de la Copenhaga si pozitia oficiala la nivelul Uniunii Europene si al Romaniei. Sesiunea de lucru, cea de-a doua, se va concentra pe analiza impactului Copenhaga in Romania din perspectiva a trei dimensiuni primordiale: mediul, dezvoltarea economica si impactul social. Beneficiem pentru sesiunea de lucru de expertiza de talie mondiala, care vor da curs analizei, dialogului si cooperarii intre reprezentantii sectorului public si privat din Romania.

Contact:
Karin BUDRUGEAC
karin.budrugeac@green-report.ro,
tel: 0728 051 780