Functionarii din toate institutiile publice din Romania vor fi obligati, incepand cu saptamana viitoare, sa arunce separat hartia, plasticul si metalul, odata cu intrarea in vigoare a Legii 132/2010 privind colectarea selectiva a deseurilor. Legea a fost initiata de presedintele Comisiei de Administratie Publica din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, impreuna cu Asociatia Green Revolution.

“Am declansat actiuni de informare, iar incepand cu data de 6 august institutiile publice vor fi verificate si, in cazul in care nu au implementat acest sistem, vor fi amendate”, a declarat astazi comisarul Garzii Nationale de Mediu (GNM), Silvian Ionescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Dorind sa atraga atentia asupra potentialelor sanctiuni, reprezentantii GNM nu au putut preciza care sunt amenzile prevazute de lege, rasfoind documentul impreuna cu jurnalistii pentru a le descoperi.

Amenzi de pana la 10.000 de lei
Incepand de vineri, in toate sediile de institutii publice ar trebui sa existe, pe langa cosurile de gunoi menajer, recipiente si containere speciale destinate colectarii selective a ambalajelor: alb pentru sticla, albastru pentru hartie si carton si galben pentru metal si plastic.

In afara de existeta recipientelor, inspectorii de la Garda de Mediu vor controla si existenta contractelor de predare a deseurilor colectate selectiv unui operator economic autorizat care sa asigure revalorificarea acestora.

Cititi stirea integrala pe green-report.ro