Institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, Institutul National de Administratie (INA) are ca misiune crearea si implementarea unui sistem modern si unitar de formare continua a resurselor umane din administratia publica.

Pe parcursul activitatii lui, Institutul a dovedit ca este o institutie preocupata de protejarea mediului inconjurator, prin diferitele parteneriate incheiate cu Organizatii Non-Guvernamentale, ce au ca misiune incurajarea cetatenilor pentru a dezvolta un comportament cat mai responsabil fata de mediul inconjurator.

Din dorinta de a-si manifesta interesul si sprijinul pentru actiunile ce vizeaza protejarea mediului inconjurator, Institutul National de Administratie a decis sa se alature Campaniei "Ora Pamantului", luand astfel parte la indemnul de responsabilizare sociala, prin participarea la actiunea-semnal impotriva incalzirii globale.

Astfel, profitand de faptul ca INA isi desfasoara activitatea in cadrul unei cladiri emblematice si plina de istorie a Bucurestiului - aici desfasurandu-si activitatea ziarul "Curentul" in perioada interbelica, iar apoi peretii acesteia au gazduit sediul Securitatii, dorim sa ne alaturam celorlalte institutii emblematice ale Capitalei care pe data de 28 Martie 2009, la ora 20:30 vor intrerupe pentru o ora lumina si alimentarea cu energie a echipamentelor care nu sunt esentiale functionarii.

Pe aceasta cale dorim sa incurajam si alte institutii publice sa sprijine acest proiect si sa adopte un comportament responsabil fata de mediu, urmand exemplul celorlaltor institutii din intreaga lume”, remarca Dragos Dinca - Directorul General al INA.

Campania "Ora Pamantului" 2009 are drept scop convingerea institutiilor publice, companiilor si organizatiilor din Romania, din toate domeniile de activitate, precum si a simplilor cetateni, sa stinga luminile care nu afecteaza functionarea si sa decupleze echipamentele electronice aflate in stand-by, Sambata – 28 Martie 2009, intre orele 20.30-21.30, ca semnal de alarma impotriva incalzirii globale.

Actiunea are loc in fiecare an la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali sa treaca la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala.

Toate detaliile despre Campanie si sustinatorii ei pot fi accesate pe site-ul www.orapamantului.ro