Camera Deputatilor pune la dispozitia organizatiilor societatii civile legal constituite, fara scop lucrativ, care sunt interesate de activitatea legislativa desfasurata la nivelul comisiilor permanente, o procedura de inregistrare online intr-un Repertoar publicat pe site-ul Camerei Deputatilor.

Sunt invitate sa completeze formularul de inscriere asociatiile, fundatiile si federatiile constituite in baza Legii nr. 21/1924, O.G. nr. 26/2000 si a Legii nr. 54/2003 – denumite generic organizatii neguvernamentale (ONG) - , confederatiile patronale si sindicale reprezentative potrivit legii, corpurile profesionale legal constituite.

Repertoarul se doreste a fi un instrument de informare si de lucru eficient pentru deputati si staff-ul parlamentar, cu privire la mediul asociativ din Romania, in scopul imbunatatirii mecanismelor de consultare si de participare a reprezentantilor societatii civile la procesul de elaborare a legilor, cu precadere la nivelul comisiilor parlamentare. In acest sens, Repertoarul cuprinde informatii privind denumirea, tipul si misiunea organizatiei, prezentarea acesteia, principalele domenii de activitate, proiectele desfasurate si serviciile oferite, comisiile permanente ale Camerei Deputatilor de activitatea carora organizatia este interesata, date si persoane de contact si altele asemenea. In timp, Repertoarul va fi completat cu propunerile, sugestiile, contributiile etc. organizatiilor inscrise, referitoare la diferitele initiative aflate in dezbaterea comisiilor si transmise acestora in scris, precum si cu ocazia sedintelor de consultare dintre comisii si reprezentantii societatii civile, organizate potrivit prevederilor Regulamentului Camerei Deputatilor

Pe langa procedura de inregistrare, Repertoarul ofera organizatiilor interesate sa participe direct la procesul de consultare si care pot oferi expertiza de specialitate in varii domenii aflate in atentia legiuitorului, o procedura de acreditare a acestora la Camera Deputatilor, pe baza unui set de principii si reguli de conduita, in acord cu prevederile Regulamentului Camerei Deputatilor.

ATENTIE: Inregistrarea in Repertoar nu conduce in mod automat la acreditare. Solicitarea privind obtinerea acreditarii se face prin completarea rubricilor dedicate acestui scop din formularul de inscriere.Va rugam sa cititi cu atentie principiile privind accesul si conduita reprezentantilor acreditati ai societatii civile in Camera Deputatilor, principii care trebuie respectate in cazul acreditarii.

Inainte de a completa datele, in vederea inregistrarii ONG-ului dvs. in REPERTOAR, puteti vizualiza orientativ formularul de inscriere(.pdf)

Pentru a putea demara procedura de inscriere, aveti nevoie de un cont de utilizator si o adresa de e-mail valida. Mai multe detalii gasiti la rubrica Meniu utilizator - pasi de urmat.

AVERTISMENT:
Camera Deputatilor nu isi asuma raspunderea privind exactitatea si corectitudinea datelor si informatiilor cuprinse in acest Repertoar. Intreaga responsabilitate privind continutul datelor si informatiilor referitoare la organizatiile inscrise revine in exclusivitate acestora.

Inainte de a completa datele, in vederea inregistrarii ONG-ului dvs. in REPERTOAR, puteti vizualiza orientativ . Camera Deputatilor nu isi asuma raspunderea privind exactitatea si corectitudinea datelor si informatiilor cuprinse in acest Repertoar. Intreaga responsabilitate privind continutul datelor si informatiilor referitoare la organizatiile inscrise revine in exclusivitate acestora.  

Inscrierea unei organizatii in Repertoar si/sau obtinerea acreditarii, nu confera acesteia un statut sau un tratament special in relatiile cu reprezentantii Camerei Deputatilor, structurile acesteia sau cu tertii ori alte beneficii sau drepturi in afara prevederilor legale. De asemenea, Camera Deputatilor isi rezerva dreptul de a modifica procedurile de inregistrare si procedurile de acreditare si de a solicita orice precizari, informatii si documente suplimentare, pe care le considera necesare. Inscrierea in Repertoar, precum si consultarea acestuia de orice persoana interesata inseamna acceptarea acestor conditii. Orice propuneri, sugestii sau intrebari pot fi transmise prin e-mail, la adresaong@cdep.ro