Agent Green sustine initiativa Grupului Parlamentar al Partidului National Liberal (PNL) de a dezbate in mod deschis incepand de astazi problema riscurilor organismelor modificate genetic (OMG) pentru sanatatea oamenilor, mediu si  agricultura.

Grupul politic s-a autoseziat ca urmare a anunturilor publicate in luna februarie de majoritatea ziarelor cu acoperire nationala prin care o organizatie isi manifesta intentia de a recruta in regim de voluntariat femei insarcinate si care alapteaza pentru a fi supuse testelor de toxicitate a porumbului MON810 produs de corporatia agro-chimica americana Monsanto. Ulterior Agent Green si-a dezvaluit implicarea in publicarea acestor anunturi care au urmarit atentionarea ministrului mediului ca MON810 se comercializeaza in Romania si ca este posibil sa fie consumat de femei insarcinate sau care alapteaza.

La 9 februarie ministrul Borbely s-a declarat 100% in favoarea pozitiei adoptate de Austria privind cultivarea OMG deoarece considera ca Romania trebuie sa se pozitioneze pe piata cu produsele ecologice. Se stie ca Austria nu a permis niciodata cultivarea pe teritoriul sau a vreunui OMG si a ca a interzis cultivarea MON810 inca din 1998, adica odata cu autorizarea acestuia de catre Comisia Europeana.

Agent Green cere domnului Mihail Dumitru, ministru al agriculturii si domnului László Borbely, ministru al mediului sa isi asume responsabilitatea fata de problema OMG si sa interzica importul si cultivarea MON810 si membrilor Parlamentului Romaniei sa dezbata in mod echilibrat, transparent si independent problema OMG.

Articolul complet pe www.stiriong.ro.