GreenPoint Management, organizație care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.) a primit din partea Administrației Fondului de Mediu (AFM) certificarea că gestionarea deșeurilor de ambalaje a fost în 2019 realizată conform tuturor prevederilor legale aflate în vigoare, în condițiile în care volumul activității a crescut de 2,5 ori.
 
Conform rezultatului evaluării AFM, GreenPoint a îndeplinit toate obiectivele de valorificare/reciclare a deșeurilor de ambalaje corespunzătoare cantităților introduse pe piață națională de clienții săi, neavând obligații de plată la bugetul Fondului de Mediu.
 
Este pentru al treilea an consecutiv când GreenPoint obține un astfel de rezultat.  De la înființare și până în prezent, organizația și-a îndeplinit obiectivele asumate conform măsurilor legislative în vigoare.
 
„Această recunoaștere vine în contextul în care, începând de anul trecut, legislația în domeniu s-a schimbat, iar organizațiile care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului sunt obligate să își îndeplinească obiectivele de reciclare prin intermediul direct al autorităților locale. Mai mult decât atât, GreenPoint este organizația care gestionează cel mai mare volum de deșeuri din industria de profil, lucru care demonstrează capcitatea noastră de a genera rezultate înalt calitative chiar și atunci când genstionăm cantități mari de deșeuri” a declarat Adela Lazăr, Președinte GreenPoint Management.
 
Administrația Fondului de Mediu evaluează în fiecare an modul în care companiile ce pun deșeuri pe piață, și-au atins obiectivul asumat de reciclare / valorificare a deșeurilor de ambalaje. GreenPoint Management a preluat în 2019 răspunderea extinsă a producătorului pentru 287 de operatori economici, gestionând astfel o cantitate de peste 253 000 tone de deșeuri.
 
***
Despre GreenPoint
GreenPoint Management S.A. este o organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorilor, autorizată de Ministerul Mediului prin licența de operare nr. 2 din 02.05.2019. Compania noastră preia obligațiile de mediu privind gestionarea ambalajelor introduse pe piața națională, în sensul atingerii țintelor de reciclare/valorificare pentru producătorii din portofoliul nostru. Pentru aceasta, colaborăm exclusiv cu agenți economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului și care dovedesc că operează capacități de reciclare/colectare în conformitate cu normele UE.
 

Photo by Gary Chan on Unsplash