Primăria Municipiului București lansează, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București Nr. 340/30.08.2017, campania pentru identificarea proiectelor de interes local inițiate de cetățeni sub titulatura Propune pentru București, pentru a da posibilitatea cât mai multor cetățeni să își transforme ideile în proiecte ale comunității.

Dat fiind faptul că PMB are ca obiectiv ajustarea politicilor publice la nevoile și așteptările comunității, programul urmărește identificarea unui număr de 20 de proiecte de interes local inițiate de cetățeni, care să poată fi asumate și implementate de Municipalitate începând cu anul 2018.

Astfel, în perioada 18 septembrie - 6 octombrie 2017, fiecare cetățean care are cel puțin 18 ani, domiciliul sau reședința în Municipiul București  și care își va crea un cont de utilizator pe site-ul PMB, la secțiunea dedicată campaniei, va putea formula online o propunere de proiect, pentru obiective aflate în administrarea Municipalități.

Domeniile de aplicare sunt următoarele: infrastructură (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale); amenajare/ reabilitare spații publice (ex. mobilier urban etc.); spații verzi, locuri de joacă pentru copii; mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației; infrastructură culturală; infrastructură socială; smart city; sănătate.

Valoarea  maximă a un proiect trebuie să se încadreze în suma de 200.000 EUR inclusiv TVA.

În perioada 9 octombrie - 3 noiembrie 2017, comisia de evaluare constituită din specialiști ai municipalității, va analiza toate proiectele depuse, urmând să afișeze pe site-ul PMB, lista proiectelor declarate eligibile ce vor fi supuse votului cetățenilor.

În perioada 6 - 17 noiembrie 2017 va avea loc etapa de vot, la care poate participa orice persoană fizică, care are vârsta de minim 18 ani, domiciliul sau reședința în Municipiul București și care și-a creat un cont de utilizator în secțiunea dedicată campaniei.