Aproximativ o mie de voluntari recrutati in cadrul unui proiect derulat de Divizia Civica Voluntara, Educare si Instruire pentru Situatii de Urgenta sunt gata sa intervina in caz de nevoie in situatii de urgenta, pentru salvarea de vieti omenesti, a fost anuntat, miercuri, primarul sectorului 2 Neculai Ontanu, cu ocazia lansarii programului de voluntariat.
Grupul de voluntari este unic la nivelul Bucurestiului si este specializat in interventii rapide in caz de incendii, cutremure, inundatii, dezastre ecologice, dar si in actiuni de salvare si evacuare la dezastre.

"Am primit oferta acestei asociatii de voluntariat si am acceptat-o pentru ca in Bucuresti exista un risc mare legat de aparitia unor situatii de urgenta. In plus, avem exemplul Japoniei si Turciei, unde populatia a trebuit sa faca fata unor situatii dramatice si in cazul Turciei, oamenii nu au fost pregatiti. Am constatat ca in aceste detasamente de interventie au fost efectuate cursuri de pregatire privind managementul situatiilor de urgenta si acest lucru este salutat, mai ales ca se bazeaza pe voluntariat, un principiu care trebuie sa capete un contur si in tara noastra. Divizia Civica este o structura deschisa care ne ajuta in interventiile noastre cu institutiile de specialitate, precum ISU", a declarat primarul Neculai Ontanu.

Cititi stirea integrala pe www.administratie.ro