Primaria sectorului 6 si Fundatia pentru Protectia Animalelor "Vier Pfoten" Romania au semnat un contract in vederea demararii unui proiect de sterilizare, deparazitare, vaccinare anti-rabica, identificare si inregistrare a cainilor fara stapan din sectorul 6.

Potrivit unui comunicat remis marti, proiectul va dura trei luni, cu incepere de la 1 martie 2012, existand posibilitatea de prelungire a contractului. Campania derulata de Primaria Sectorului 6 si Fundatia "Vier Pfoten" consta in prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabica, marcarea cu crotaliu si inregistrarea cainilor si pisicilor fara stapan din sectorul 6. In baza protocolului, "Vier Pfoten" se angajeaza sa sterilizeze gratuit animalele fara stapan, fundatia punand la dispozitie si doua clinici mobile.

"Situatia cainilor fara stapan este o problema stringenta a locuitorilor sectorului 6. Sunt sigur ca prin semnarea acestui contract vom face un progres deosebit. Am cerut sprijin, totul este sa ne unim eforturile pentru a realiza ceea ce ne-am propus si sunt convins ca vom reusi sa ne ducem proiectul la bun sfarsit. Este necesara si sustinerea celorlalti primari de sector pentru unitatea acestui proiect care, pana la urma, vizeaza intreaga Capitala", a declarat primarul sectorului 6, Cristian Poteras.

La randul sau, seful proiectului "Animale fara stapan Vier Pfoten", Anca Tomescu, a spus ca la inceputul primaverii va fi demarata o campanie de informare a locuitorilor din sector referitoare la acest proiect.

Sursa: www.administratie.ro