Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) participa, in calitate de partener si co-organizator, la cea de-a doua editie a festivalului ONG-urilor din Romania, ONGFest.

ONGFest este organizat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si va avea loc in perioada 7-9 mai, in Parcul Unirii din Bucuresti, in intervalul orar 10.00-18.00. 

Scopul acestui eveniment - la care sunt prezente aproximativ 200 de organizatii nonguvernamentale din tara - este de a promova activitatile sectorului ONG. In cele trei zile ale ONGFest vor fi organizate seminarii, dezbateri publice, activitati artistice si sportive, iar asociatiile participante vor avea standuri de prezentare.

Sectiune distincta pentru Programul „Tineret in Actiune”
Evenimentul contine o sectiune dedicata programului european „Tineret in Actiune”, in care aproximativ 25 de ONG-uri din diferite regiuni ale tarii vor veni sa reprezinte in mod direct proiecte finantate prin acest program. Alaturi de acestea, vor fi prezente peste 60 de organizatii nonguvernamentale care au derulat  proiecte „Tineret in Actiune”, gata sa isi impartaseasca experienta.

In afara standului permanent la care se vor oferi informatii despre „Tineret in Actiune” si „Programul de invatare pe tot parcursul vietii”, ANPCDEFP va organiza seminariile „Oportunitati pentru tinerii dezavantajati” si „Fata in fata cu educatia nonformala”.

Oportunitati pentru tinerii dezavantajati (vineri, 7 mai, ora 14.30, Turabo Cafe - Str. Halelor nr. 17, zona Unirii, langa Hanul lui Manuc)

In cadrul acestui seminar vor fi puse fata in fata organizatii/institutii care au experienta in ceea ce priveste lucrul efectiv cu tinerii dezavantajati si persoane care pot contribui la o integrare mai buna a acestor tineri in societate. Seminarul urmareste facilitarea dialogului intre diversii actori care deruleaza proiecte in sfera includerii tinerilor dezavantajați social sau care susțin astfel de proiecte.

Fata in fata cu educatia nonformala (sambata, 8 mai, ora 11.30, Turabo Cafe – Str. Halelor nr. 17, zona Unirii, langa Hanul lui Manuc)

Participantii la acest seminar vor discuta despre ce inseamna educatia nonformala din perspectiva organizationala proprie. Fiecare dintre invitatii la seminar va prezenta activitatea organizatiei/institutiei reprezentate in legatura cu tema seminarului, urmarindu-se ca, in grupuri de lucru, sa se contureze posibile modalitati in care diferiti factori implicati in educatia nonformala din Romania pot colabora si modul in care educatia nonformala poate fi promovata.

Detalii despre programul ONGFest pot fi consultate pe site-ul evenimentului, la adresa: http://ongfest.ro/.
Persoana de contact: Vlad Dumitrescu: vlad.dumitrescu@anpcdefp.ro, 021/201 07 17.

Tineret in Actiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, ce va fi implementat in perioada 2007 – 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret. Liniile de finantare din cadrul acestui program sunt: Schimburi de Tineri, Initiative ale Tinerilor, Proiecte pentru Democratie Participativa, Serviciul European de Voluntariat, Proiecte de Formare si Retele si Intalniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Bugetul total este de 885 milioane de Euro. In 2010, Romania are alocat un buget total pentru finantarea de proiecte de 4.373.095 de Euro, pentru acest program. Pentru mai multe detalii, accesati site-urile www.tinact.ro si www.anpcdefp.ro.