Campania de constientizare "Fiecare gest conteaza", coordonata de Ministerul Mediului, a fost lansata miercuri la Prefectura Brasov.

Angajatii institutiei, in frunte cu prefectul judetului Brasov, Emil Nita, au participat la o prezentare a lucrurilor, aflate la indemana oricui, cu impact asupra mediului inconjurator: economisirea apei, a gazului, a energiei electrice, a hartiei, scoaterea din priza a aparaturii de care nu este nevoie la un moment dat, inchiderea surselor de iluminat in incaperile nefolosite.

Prefectul Emil Nita a afirmat ca acesta este un proiect care va fi dezbatut si in celelalte institutii deconcentrate subordonate Institutiei Prefectului. "Trebuie sa incepem sa ne comportam modern, sa fim si noi ca ceilalti europeni. Acolo oamenii sunt rigurosi si iau in calcul orice element de economisire si de reducere a consumurilor.

Incerc sa fac din aceasta institutie un model in ceea ce priveste comportarea functionarului public", a precizat prefectul. Potrivit acestuia, in cadrul Prefecturii este nevoie de un sistem modern de incalzire, avand in vedere ca in prezent este unul cu sobe de teracota, care consuma o cantitate mare de gaz metan, fara a produce caldura intr-un timp scurt.De asemenea, prefectul a aratat ca, la anumite ore din zi si din noapte, pe holurile institutiei sunt aprinse becurile, fara sa fie nevoie de iluminat in acel moment.

Cititi articolul integral pe www.green-report.ro.