Romania a facut progrese in domeniul protectiei mediului, dar nu se poate declara satisfacuta de gradul de implicare a publicului larg in rezolvarea problemei deseurilor, este de parere vicepresedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Nicu Bajan.

In deschiderea de marti, de la Botosani, a unui seminar international pe teme de mediu, Bajan a subliniat necesitatea dezvoltarii unor campanii de informare publica privind protejarea mediului si a solicitat autoritatilor locale sa se implice in programe comune cu agentii economici pentru reducerea nivelului de poluare in toate sectoarele de activitate.

"Rolul administratiei locale este de a asigura conditii de viata civilizate si de a sti sa stimuleze si sa atraga mediul de afaceri in rezolvarea problematicii deseurilor, in general", a afirmat Bajan. La seminarul de la Botosani participa, alaturi de autoritatile locale si judetene, experti in probleme de mediu atat din Romania, cat si din Germania, Spania si Lituania.

Seminarul, desfasurat sub egida Comisiei Europene - Directoratul General de Mediu, cu participarea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, are loc marti si miercuri si are ca tema principala de dezbatere "Sisteme integrate pentru gestionarea deseurilor municipale". Seminarul este organizat in cadrul Programului de Instruire Regionala TAIEX-RTP al Comisiei Europene, in cooperare cu Agentia pentru Protectia Mediului Botosani.