Ce se întâmplă atunci când personajele din povești dispar în Valea Uitării? Iar jocurile video pun stăpânire pe lumea copiilor? Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, invită tinerii spectatori să ia parte duminică, 3 noiembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia, la o nouă aventură: „Supereroii revin”, un spectacol dedicat tuturor micilor eroi și supereroi cu vârsta peste 4 ani, care îndrăgesc lumea fermecată a basmelor și povestirilor. 
 
Pus în scenă după un scenariu original, spectacolul aduce față în față cotidianul și fantasticul: realul, imaginarul și virtualul împletindu-se într-o pledoarie emoționantă pentru salvarea poveștilor. Însă nu doar a celor citite copiilor la ceas de seară, după cursuri, meditații, ședințe prelungite și deadline-uri imposibile care ne ronțăie cu poftă timpul, ci și a celor mai importante povești – acelea țesute din momentele speciale petrecute în familie și din amintirile fericite care îmbracă delicat imaginea celor dragi. 
 
*** 
Dar cum arată lumea reală pentru familia din spectacolul nostru? Pentru mama și tata: job, training-uri, întâlniri și taskuri zi de zi, până seara târziu. Pentru copii: școală, afterschool, teme și jocuri video zi de zi, până seara târziu. În acest program aglomerat, un personaj ciudat își face apariția aproape pe nesimțite. Cuceritor și carismatic, Stăpânul internetului – îi convinge pe copii să abandoneze poveștile și să intre pentru totdeauna în universul jocurilor virtuale, unde distracția nu cunoaște limite. 
 
Cele două lumi sunt însă profund interconectate: de fiecare dată când un copil renunță să mai citească, un personaj dispare în Valea Uitării. Sub această amenințare teribilă, patru eroi fantastici – Pinocchio, Omul de Tinichea, Leul cel Fricos și Albă ca Zăpada – pornesc într-o uriașă aventură, pentru a așeza universul poveștilor din nou în echilibru. Drumul e lung și presărat cu tot soiul de peripeții, dar și cu noi prieteni, care mai de care mai neașteptați: zmei, crăiese aprige, pirați și căpcăuni se alătură astfel eroilor noștri prin tărâmuri înghețate și păduri fermecate. 
 
Pe măsură ce lupta se întețește, o nouă misiune, chiar mai importantă – salvarea timpului magic petrecut în familie – îi va transforma pe protagoniștii noștri în adevărații SUPEREROI ai tuturor timpurilor. Vor reuși oare să-l învingă pe Stăpânul internetului și să readucă poveștile în lumea copiilor? Vor salva amintirea unui Ajun fericit pentru familia noastră? 
 
*****
SUPEREROII REVIN!
 
Regia: Silviu Oltean
Scenariul: Veronica Stoian 
Coregrafia și light design: Paul Cimpoieru 
Ilustrația muzicală: Silviu Oltean
Video design: Andrei Răduț
 
Distribuția:
Andra Mirescu – Pinocchio
Andreea Gaica – Crăiasa zăpezii, Prințesa florilor, Mama, un pirat
Cezar Vlad Popescu – Stăpânul internetului
Ciprian Niculae – Leul cel Fricos
Claudian Șiman – Omul de Tinichea, Făt-Frumos, un copil
Cristian Boeriu – Moș Crăciun, Căpcăun
Eliza Teofănescu – Albă ca Zăpada, Prințesa poveștilor, Vrăjitoarea, un pirat
Liliana Donici – Micul Prinț,  Zmeoaică, un copil 
Marius Nănău – Tatăl zmeilor, Împăratul, Tatăl
Oana Bănuță – Căpitanul pirat, Balerina
Valeria Stoian – Jack, Arlechino
 
Categoria de vârstă: 4+
Durata: 60 min
 
*****

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 23 și 30 noiembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53). 
 
Biletele sunt disponibile online, pe entertix.ro și myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – Str. Biserica Amzei nr. 13, tel. 0767.934.374.