Un nou complex de servicii sociale destinat persoanelor de varsta a treia a fost inaugurat vineri in sectorul 6 al Capitalei de primarul Cristian Poteras.
''Proiectul este unul de anvergura, complexul 'Floare Rosie' isi propune sa acopere intreaga arie de nevoi specifice persoanelor in varsta lipsite de suport familial. Atat dotarile, cat si personalul au ca scop reabilitarea si reinsertia in societate a beneficiarilor nostri de varsta a treia'', a declarat primarul Poteras la inaugurarea centrului.

Complexul este dotat cu spatii de recreere de tip cluburi, cu sala de mese, toalete accesibilizate, cabinete medicale, de consiliere psihologica, avand o capacitate totala de 100 de locuri in regim rezidential si de peste 120 de locuri - componenta de recuperare medicala. De asemenea, complexul are si o componenta de recuperare medicala: kinetoterapie, proceduri reumatice, electroterapie si hidroterapie atat pentru batranii rezidenti, cat si pentru persoanele varstnice cu probleme medicale din comunitate.

Tot in complexul inaugurat vineri se afla Clubul seniorilor, destinat atat persoanelor varstnice institutionalizate in Complexul ''Floare Rosie'', cat si persoanelor varstnice din comunitatea locala. Clubul reprezinta un spatiu de relaxare si agrement pentru pensionarii din sectorul 6, fiind destinat stimularii comunicarii la orice varsta si readucerii persoanelor de varsta a treia in viata sociala activa.

Cititi stirea integrala pe www.administratie.ro.