Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (SAS), organizeaza in perioada 24 – 31 iulie 2011, in Bucuresti, cea de-a treia editie a Scolii de Vara “Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport”.

Proiectul are ca scop educarea si formarea de specialisti care sa lucreze cu grupurile marginalizate in vederea integrarii acestora in societate. In cadrul Scolii de Vara  participantii studiaza indeaproape problematica discriminarii si modele de lucru bazate pe evidente stiintifice, atât la nivel teoretic dar mai ales prin actiuni de teren care vizeaza interactiune directa cu grupurile vulnerabile.


Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), organizatiile membre si partenere ale Retelei Române de Reducere a Riscurilor (RHRN), cu asistenta tehnica si financiara din partea Biroului Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate (UNODC) si a Institutului pentru o Societate Deschisa (OSI) - Programul de Sanatate pentru Romi (RHP).

Initiativa unica in România, Scoala de Vara are scop educativ si se adreseaza studentilor si masteranzilor din universitatile de stat si private din intreaga tara. Pe parcursul a sapte zile studentii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere informative si de a interactiona cu diferite categorii de persoane  aflate in situatii de excluziune sociala.

“Reusita editiilor anterioare ale Scolii de Vara, ne-a determinat sa continuam proiectul si anul acesta. Acum doi ani nu exista un program de sapte zile care sa-i duca pe studenti intr-un mediu total diferit de cel academic, sa-i puna fata-n fata cu aceste realitati si sa ii provoace la discutii si actiune in sprijinul acestor grupuri aflate in situatii de excluziune sociala. Prin acest proiect avem in vedere educarea si schimbarea atitudinii participantilor cu privire la persoanele discriminate si formarea de specialisti care sa lucreze in viitor cu acestia.” a declarat Prof. Dr. Marian Preda, Decanul Facultatii.

Scoala de Vara este structurata pe sesiuni teoretice, studii de caz, module de training axate pe tematici cum ar fi: consumul de droguri, sexul comercial si riscurile asociate acestor comportamente, consiliere pre si post test HIV, programe de tip ambulanta sociala si de tratament substitutiv .  In plus vor fi studiate politicile din domeniul prevenirii si combaterii consumului si traficului de droguri, legislatia cu privire la drepturilor omului, discriminarea si politicile anti-discriminare in România. Scoala de Vara va fi completata de vizite in teren unde participantii vor avea posibilitatea sa se intâlneasca cu persoane din grupuri vulnerabile si marginalizate.

Sesiunile de informare vor fi sustinute de catre cadre didactice din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, iar activitatea din teren va fi supervizata de catre profesionisti din domeniul furnizarii de servicii sociale de suport adresate grupurilor vulnerabile. Participantii pot opta fie pentru participarea la actiuni de teren, fie pentru vizitarea unor servicii specializate de schimb de seringi si de tratament substitutiv adresate consumatorilor de droguri injectabile, persoanelor care practica sexul comercial, persoanelor seropozitive sau celor aflate in detentie.

Pentru cei 25 de participanti selectati, organizatorii vor suporta costurile de transport si cazare. La finalul programului vor fi acordate diplome de participare.

Implicarea activa a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala in activitati de promovare a incluziunii sociale  a fost marcata anul acesta prin obtinerea  unei distinctii internationale in cadrul Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011.



Pentru mai multe informatii va rugam contactati:
Conf. Univ. Dr. Doru Buzducea 
Coordonator, Scoala de Vara, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala 
E-mai: scoaladevara@sas.unibuc.ro  
Telefon: 0722 255 761

فال حافظ

دانلود آهنگ

آگهی استخدام

عکس

دانلود مداحی

دانلود فیلÙ