18-19 iulie, orele 10:00 și 19:00 // Amfiteatrul VăraTIC – Grădina Casei Eliad // Bd. Mircea Vodă nr. 5. Amfiteatrul VăraTIC al Teatrului Ion Creangă și-a deschis porțile în weekendul 11-12 iulie în grădina Casei Eliad, cu spectacole și povești pe placul celor mai mici spectatori și părinților acestora. În decorul colorat, printre pernuțe și umbreluțe, copiii s-au bucurat de reîntâlnirea cu personaje din basme clasice de Ion Creangă, dar și din universul poveștilor create special pentru micuții spectatori de astăzi. 
 
Programul, desfășurat în aer liber – într-un cadru pregătit cu respectarea măsurilor de siguranță și cu grijă pentru confortul întregii familii – continuă în weekendul 18-19 iulie cu două producții îndrăgite din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Sâmbătă, de la orele 10:00 și 19:00, scena din grădina Casei Eliad găzduiește „Amintiri într-o valiză”, un spectacol non-verbal creat de coregrafa Andra Burcă pentru copiii cu vârsta între 2 și 5 ani. Îmbrăcată în multiple straturi de sens, povestea amintirilor din valiză le vorbește celor mici și mari deopotrivă, fascinând prin simplitatea mijloacelor pe care le folosește și prin bogăția emoției pe care o transmite. 
 
Fascinația este cuvântul cheie și pentru programul zilei de duminică, într-un spectacol care propune o călătorie inedită alături de doi pinguini pasionați de muzică. „Pinguinii melomani”, pus în scenă și interpretat de Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu, aduce în atenția copiilor de vârstă preșcolară povestea a doi exploratori curajoși care evadează de la Circ din dorința de a ajunge la Polul Sud. Însă cu un nou prieten alături și cu ajutorul muzicii, aceștia vor găsi cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi... acasă. Spectacolul poate fi urmărit duminică, 19 iulie, de la orele 10:00 și 19:00. 
 
Numărul de locuri disponibile este limitat, iar biletele se pot achiziționa exclusiv online, prin Entertix.ro sau Myticket.ro. Mai multe informații despre stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro.
 
► Stagiunea estivală VăraTIC
Organizată de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu ARCUB, stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” se desfășoară în fiecare weekend în perioada 11 iulie – 27 septembrie 2020, în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sectorul 3), sub forma unui program de teatru în aer liber dedicat celor mai mici spectatori: copiii cu vârsta sub 6 ani. 
 
► Siguranța participanților 
Pentru a asigura siguranța participanților la spectacole, programul și spațiul Amfiteatrului VăraTIC au fost gândite în concordanță cu normele și măsurile impuse de autorități pentru organizarea activităților culturale în aer liber (organizarea triajului epidemiologic la intrarea în amfiteatru, reducerea numărului de locuri, dezinfectarea frecventă a suprafețelor și echipamentelor etc.). 
 
► Accesul la spectacole 
Accesul se face cu respectarea Regulamentului elaborat de Teatrul Ion Creangă în conformitate cu normele și măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Documentul, care include și detalii despre politica de anulare/reprogramare a spectacolelor, poate fi consultat pe platformele Entertix sau Myticket și pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro, în secțiunea Bilete. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spațiul Amfiteatrului. 
 
 
Organizator: Primăria Municipiului București prin Teatrul Ion Creangă; 
Partener: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București;
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Radio Național FM, Societatea de Transport București STB, Agerpres, Jurnalul Național, Forbes Kids, Modern Dads, Pap Tot;
Un program recomandat de Radio Itsy Bitsy.