NGO Hub, primul ecosistem de soluții digitale dedicate societății civile din România: management de voluntari, colectare de fonduri, accesare de servicii sectoriale, atragere de resurse umane, imagine publică etc.
 

O soluție Code for Romania dedicată organizațiilor neguvernamentale dezvoltată cu sprijinul Lidl România
 


Code for Romania, cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, a lansat cea de-a noua soluție anunțată în Campania „Așteaptă-te, române. #PUTEM3000”: NGO Hub, primul ecosistem de soluții digitale gratuite dedicate societății civile din România, inovând modul în care organizațiile neguvernamentale, non-profit, își gestionează activitățile zilnice, și contribuind la creșterea rezilienței și independenței lor.

 

„De astăzi, ONG-urile din România au un nou aliat: NGO Hub, ecosistem digital inovator care vine să răspundă provocărilor cu care se confruntă sectorul non-profit. NGO Hub este mai mult decât o platformă; este un partener de încredere pentru întreaga comunitate non-profit din România, susținându-i misiunea de a face bine în fiecare zi. Dezvoltat de echipa noastră după ani de cercetare și identificare a problemelor esențiale ale ONG-urilor, NGO Hub aduce soluțiile de care ele au nevoie ca să își gestioneze activitățile zilnice și care să le sprijine în creșterea rezilienței și independenței lor. Pe unele dintre ele le cunoașteți deja și le folosiți - Redirectioneaza.ro este doar una dintre soluțiile intens utilizate deja de organizații”, arată Olivia Vereha, cofondator și Director of Product Code for Romania.

 

Code for Romania invită toate organizațiile neguvernamentale să se înscrie ca utilizatori pe platformă pentru a primi acces la soluțiile de care au nevoie, completând acest formular. Înregistrarea este simplă și accesibilă, iar odată activat contul, organizațiile au acces gratuit la suita de aplicații.
 

NGO Hub face parte din seria de soluții digitale ce răspund la probleme actuale ale românilor, soluții gratuite create de Code for Romania într-o campanie fără precedent: 12 soluții în 12 săptămâni, lansate până la sfârșitul anului, sub mottoul „Noi nu mai putem aștepta. Noi suntem cei pe care i-am tot așteptat”.

 

NGO Hub este și va rămâne un serviciu gratuit pentru ONG-uri, ocupându-se de mentenanță, actualizări de sistem, securitate și disponibilitate.

Alături de soluțiile digitale, Code for Romania menține o legătură constantă cu comunitatea prin intermediul unui newsletter lunar, oferind informații despre cum tehnologia poate susține societatea civilă și societatea în general.

 

Ce soluții pot accesa organizațiile neguvernamentale pe NGO Hub?

NGO Hub oferă un punct unic de autentificare pentru ONG-urile din România care au nevoie să acceseze un portofoliu extins de soluții digitale, răspunzând nevoilor critice ale vieții de ONG. Printre acestea: managementul de voluntari, colectarea de fonduri, accesarea de servicii sectoriale, atragerea de resurse umane, dar și imaginea publică a organizației.
 

Vorbim despre instrumente concepute special pentru a facilita și optimiza operațiunile ONG-urilor:

NGO Hub: Catalog de soluții digitale cu acces centralizat;

Website Factory NGO: Singurul creator de website-uri conceput special pentru ONG-uri;

Vic: Sistemul complet de management al voluntarilor pentru ONG-uri și voluntari;

How to NGO: Cadrul legal pentru ONG-uri. Cum să înființezi și să gestionezi o organizație non profit;

NGO Feed: Știri importante pentru ONG-uri;
Paul: Asistentul virtual specializat în gestionarea bazelor de date;

Emergency Help: Transparentizarea donațiilor în situațiile de urgență;

Redirecționează: Redirecționarea unui procent din impozitul pe venit în doar câteva click-uri;

Civic Tech 911: Departamentul IT pro-bono pe care se poate baza întreaga societate civilă;

Pay it Forward: Platformă de donații pentru sectorul ONG;

Alex: Asistentul virtual specializat în gestionarea bugetelor și a rapoartelor financiare;

Funding Call: Platformă de gestionare a granturilor pentru toate tipurile de donatori;

Donor Data Exchange: Platformă care permite partajarea datelor între principalii donatori, ceea ce duce la finanțare bazată pe date;

Civic Center: Catalog de servicii sociale oferite de ONG-uri;

Good Data: Creșterea transparenței în sectorul ONG prin centralizarea și deschiderea datelor către public;

Practice for Good: Face legătura dintre studenții în căutare de stagii de practică și ONG-uri;

Theo: Asistentul virtual specializat în gestionarea stocurilor ce permite utilizarea eficientă a resurselor și trasabilitatea.

Agora: Platformă de consultare și reprezentare pentru societatea civilă. Fostul VOT ONG, cu mai multe funcționalități.

 

***

 

Campania Așteaptă-te, române. #PUTEM3000

În Campania Așteaptă-te, române. #PUTEM3000, Code for Romania vine să rezolve câte o problemă în fiecare săptămână, până la sfârșitul anului. „Noi nu mai așteptăm «până la anul». Nu mai putem aștepta după alții. Rezolvăm o problemă a României în fiecare săptămână. Alătură-te celor care nu se mai așteaptă decât pe ei înșiși” este îndemnul campaniei fără precedent prin numărul de soluții digitale lansate într-un timp scurt, având ca beneficiari toți cetățenii României, dar și cetățeni străini, inclusiv refugiații ucraineni.

În fiecare săptămână, lansăm câte o nouă soluție gratuită cu care vom face România mai bună prin tehnologie, câte o soluție pe care ne-am fi așteptat să o avem într-un stat funcțional. Acasă, în Siguranță, SanatateaMintala.ro, Resource & Volunteer Management (RVM), LegeaPeBune.ro, CeZiceLegea.ro, PTSD Coach Pshychological Help, CentrulDeSanatate.info, SectiiDePolitie.ro și NGO Hub sunt primele nouă soluții digitale din seria de 12 soluții pregătite de Code for Romania și partenerii noștri.

Voluntarii, prietenii, partenerii organizației, dar și cei care nu ne cunosc încă sunt chemați să se alăture și să sprijine inițiativele organizației, popularizând și susținând dezvoltarea de soluții digitale pentru România:

 

Suntem 3000 de oameni care am înțeles că noi suntem cei pe care i-am tot așteptat.
Avem nevoie de încă 3000 de oameni care nici ei nu vor să mai aștepte.
3000 de oameni care sunt gata să ni se alăture cu o donație de 4 euro pe lună.
Trimite cuvântul PUTEM prin SMS la 8864 și donează 4 euro lunar către Code for Romania sau invită pe cineva să facă asta.
Noi suntem cei pe care i-am tot așteptat.
#PUTEM3000

 

 

Code for Romania, organizație non-guvernamentală din România, este cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, cu o comunitate de peste 3.000 de ingineri voluntari. Din 2016 identifică probleme sociale sistemice și generalizate și construiește pro bono infrastructura digitală de care România are mare nevoie. Misiunea organizației este să ajute la rezolvarea cât mai multor probleme sociale prin intermediul tehnologiei. Până acum, Code for Romania a dezvoltat peste 45 de soluții digitale vitale pentru România, inclusiv infrastructura digitală pentru gestionarea crizei Covid-19 și a crizei refugiaților din Ucraina. Aceste soluții au sprijinit până acum peste 20 de milioane de oameni.