SectiiDePolitie.ro, prima Hartă a Secțiilor de Poliție din România,

platformă gratuită de acces la informații detaliate despre fiecare secție,

inspectorat sau direcție de poliție din România

 

Code for Romania, cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, a lansat cea de-a opta soluție anunțată în Campania „Așteaptă-te, române. #PUTEM3000”: SectiiDePolitie.ro, platforma gratuită care facilitează accesul populației la informații detaliate despre fiecare secție, inspectorat sau direcție de poliție din România, dar și alte informații privind activitatea Poliției municipale, a direcțiilor generale de poliție, inspectoratelor locale etc.

 

SectiiDePolitie.ro include prima Hartă interactivă a secțiilor de poliție și oferă o nouă dimensiune de accesibilitate și transparență, fiind disponibilă în limba română, engleză și ucraineană, în sprijinul cetățenilor români și străini care locuiesc sau tranzitează teritoriul, dar și ucrainenilor refugiați din cauza războiului din statul vecin, facilitând pentru toți accesul la informații esențiale.

 

SectiiDePolitie.ro face parte din seria de soluții digitale ce răspund la probleme actuale ale românilor, soluții gratuite create de Code for Romania într-o campanie fără precedent: 12 soluții în 12 săptămâni, lansate până la sfârșitul anului, sub mottoul „Noi nu mai putem aștepta. Noi suntem cei pe care i-am tot așteptat”.

 

Harta conține informații verificate și poate fi accesată de oricine dorește să se informeze privind prezența și serviciile de ordine publică, indiferent de localitatea în care locuiește sau pe care o tranzitează. Accesul facil și intuitiv la informații poate contribui la consolidarea relației dintre comunitate și forța de poliție, promovând totodată și transparență în activitatea instituției.

 

Ce găsești pe SectiiDePolitie.ro?

- Date de contact și drumul spre cea mai apropiată secție a poliției, concentrate pe Harta interactivă a secțiilor de poliție pentru ca tu să poți accesa serviciile acestei instituții oriunde te-ai afla în țară;

- Acces la informații esențiale despre structura și activitatea poliției locale, în limba română, engleză și ucraineană;

- Informații detaliate despre serviciile oferite și alte detalii relevante privind activitatea Poliției municipale, direcțiilor generale de poliție și inspectoratelor locale.

 

Ținta noastră este să traducem această primă hartă interactivă a secțiilor de poliție în toate limbile minorităților naționale, dar și în alte limbi de circulație internațională. Cea mai nouă soluție lansată în campania noastră vine cu o modalitate eficientă, rapidă, de a cunoaște mai bine resursele și serviciile poliției. Și ne dorim ca ea să contribuie totodată la dezvoltarea de comunități mai sigure, mai informate, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra serviciilor instituției, indiferent de localizarea lor, oriunde în România”, arată Olivia Vereha, cofondator și Director of Product Code for Romania.

 

Campania Așteaptă-te, române. #PUTEM3000

În Campania Așteaptă-te, române. #PUTEM3000, Code for Romania vine să rezolve câte o problemă în fiecare săptămână, până la sfârșitul anului. „Noi nu mai așteptăm «până la anul». Nu mai putem aștepta după alții. Rezolvăm o problemă a României în fiecare săptămână. Alătură-te celor care nu se mai așteaptă decât pe ei înșiși” este îndemnul campaniei fără precedent prin numărul de soluții digitale lansate într-un timp scurt, având ca beneficiari toți cetățenii României, dar și cetățeni străini, inclusiv refugiații ucraineni..
 

În fiecare săptămână, lansăm câte o nouă soluție gratuită cu care vom face România mai bună prin tehnologie, câte o soluție pe care ne-am fi așteptat să o avem într-un stat funcțional. Acasă, în Siguranță, SanatateaMintala.ro, Resource & Volunteer Management (RVM), LegeaPeBune.ro, CeZiceLegea.ro, PTSD Coach Pshychological Help, CentrulDeSanatate.info și SectiiDePolitie.ro sunt primele opt soluții digitale din seria de 12 soluții pregătite de Code for Romania și partenerii noștri.
 

Voluntarii, prietenii, partenerii organizației, dar și cei care nu ne cunosc încă sunt chemați să se alăture și să sprijine inițiativele organizației, popularizând și susținând dezvoltarea de soluții digitale pentru România:
 

Suntem 3000 de oameni care am înțeles că noi suntem cei pe care i-am tot așteptat.
Avem nevoie de încă 3000 de oameni care nici ei nu vor să mai aștepte.
3000 de oameni care sunt gata să ni se alăture cu o donație de 4 euro pe lună.
Trimite cuvântul PUTEM prin SMS la 8864 și donează 4 euro lunar către Code for Romania sau invită pe cineva să facă asta.
Noi suntem cei pe care i-am tot așteptat.
#PUTEM3000

 

Code for Romania, organizație non-guvernamentală din România, este cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, cu o comunitate de peste 3.000 de ingineri voluntari. Din 2016 identifică probleme sociale sistemice și generalizate și construiește pro bono infrastructura digitală de care România are mare nevoie. Misiunea organizației este să ajute la rezolvarea cât mai multor probleme sociale prin intermediul tehnologiei. Până acum, Code for Romania a dezvoltat peste 45 de soluții digitale vitale pentru România, inclusiv infrastructura digitală pentru gestionarea crizei Covid-19 și a crizei refugiaților din Ucraina. Aceste soluții au sprijinit până acum peste 20 de milioane de oameni.