Daca raspunsul tau este “da” la cel putin una dintre aceste intrebari, poti gasi  informatiile de care ai nevoie  pe www.hartareciclarii.ro, un proiect dezvoltat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila.
 
Harta Reciclarii este un instrument online, care te ajuta sa identifici cel mai apropiat punct de colectare selectiva pentru diferite tipuri de deseuri (hartie, carton, electronice, becuri, plastic, metale feroase si neferoase, telefoane, baterii, ulei etc.). Harta cuprinde atat punctele stradale, magazinele prevazute cu recipiente de colectare selectiva, cat si depozitele de colectare care ofera bani pentru reciclabile. Momentan, sunt disponibile informatii pentru municipiile Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Calarasi. 

Pe www.hartareciclarii.ro se mai regasesc informatii utile privind tipurile de deseuri care se pot recicla, statistici care te ajuta sa intelegi de ce este nevoie sa colectezi selectiv si Calculatorul de carbon, aplicatie care permite calcularea cantitatii de dioxid de carbon care nu va mai fi emisa in atmosfera datorita reciclarii unei anumite cantitati de hartie, aluminiu sau PET.
 
Stiai, de exemplu, ca:
• 100 de kilograme de hartie reciclata echivaleaza cu oprirea emisiei in atmosfera a unei cantitati de aproape 270 kg de dioxid de carbon?
• Bateriile contin metale periculoase precum: mercur, plumb, cadmiu, nichel, litiu. Aruncate necorespunzator si odata ajunse in natura, aceste metale polueaza puternic mediul.
• Numarul de pungi de plastic folosit anual in Romania este de 5 miliarde. Doar 1% din pungile de plastic generate la nivel mondial se recicleaza.
 
Pentru a ramane la curent cu informatii privind reciclarea, sfaturi pentru protejarea naturii, vesti despre orasele care vor mai aparea pe Harta, poti da un like si paginii www.facebook.com/pages/HartaReciclarii.