Pentru al doilea an consecutiv, platforma de fundraising Galantom.ro lansează doamnelor și domnișoarelor provocarea de a-și dărui cadourile de 1 Martie sau 8 Martie către unul dintre cele peste 470 de proiecte ale organizațiilor și asociațiilor de pe Galantom, cu impact în domenii precum educație, sănătate, mediu sau incluziune socială, pe dar.galantom.ro.

Noutatea introdusă anul acesta este faptul că și domnii vor putea să înlocuiască Mărțișorul sau floarea de 8 Martie cu un cadou de mai mare însemnătate, o donație în numele femeilor importante de lângă ei.

Cele două mecanisme prin care pot fi dăruite cadourile de Mărțișor sunt foarte simple:

1. Doamnele care își propun să renunțe la cadou în favoarea unor donații către o cauză socială își pot crea o pagină de fundraising de Mărțișor, accesând dar.galantom.ro și alegându-și cauza sau proiectul social pentru care doresc să strângă donații. După crearea paginii, pot distribui link-ul prietenilor, cunoștințelor și rudelor pentru a-i invita să facă o donație-cadou.

2. La rândul lor, domnii pot accesa https://galantom.ro/events/, unde pot face o donație-cadou în numele unei femei dragi, pentru orice proiect de Mărțișor aflat în listă. În schimb, vor primi o cartolină ce poate fi personalizată, spre a fi dăruită femeii importante din viața lor. Cartolina poate fi trimisă pe e-mail sau printată și dăruită fizic, ca un fel de felicitare, în loc de Mărțișor sau cadou. Link-ul de unde se poate descărca cartolina va fi disponibil în notificarea de confirmare a donației.

Luna martie poate deveni „luna cadourilor cu sens”, atunci când ele schimbă vieți prin donații către proiecte care ajută refugiați, oameni fără adăpost, animale fără stăpân sau copii bolnavi.

În 2022, campania de Mărțișor organizată de Galantom.ro a strâns aproape 23.000 de lei din 200 de donații, susținând astfel 18 cauze sociale ale diferitelor organizații de pe platformă. Au fost susținute în special proiecte ce aveau ca obiectiv ajutorul umanitar, comunitatea și societatea, educația și protecția animalelor.

***

Despre Galantom - Platforma Galantom a fost dezvoltată de Asociația ONEKIND și Asociația People for Sport pentru ca oamenii de bine din România să poată susține cu ușurință cauzele sociale în care cred. Lansat în 2013, proiectul Galantom reprezintă una dintre dovezile palpabile că românii sunt din ce în ce mai implicați social și din ce în ce mai interesați de rezolvarea problemelor din comunităţile lor. De la înființare și până în prezent, platforma a strâns peste 22 de milioane de lei, aproape 172.000 de donații, peste 15.000 de pagini de fundraising și 440 de ONG-uri care au beneficiat de sprijinul oamenilor de bine.