HOSPICE Casa Speranței și Kaufland România își unesc din nou forțele și lansează tricourile optimiste, un proiect de strângere de fonduri pentru dezvoltarea Centrului socio-medical HOSPICE de la Adunaţii Copăceni.

Astfel, “Cine n-are un optimism să-şi cumpere” sau “Viaţa mea de optimist: Ziua vesel, noaptea vesel” sunt doar câteva dintre mesajele de pe tricourile optimiste, care vor putea fi cumpărate din toate magazinele Kaufland din ţară, în această perioadă. O mare parte din fondurile obținute din vânzarea tricourilor se vor îndrepta către Centrul HOSPICE de la Adunații Copăceni, un spațiu în care copiii cu boli rare și limitatoare de viață și familiile lor pot găsi refugiu și alinare.

Kaufland România este cel mai important partener al acestui proiect și, cu ajutorul celor peste 300.000 de euro donați până în prezent, clădirile care există pe domeniul de la Adunații Copăceni au intrat într-un proces de renovare și utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate. Centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spaţii pentru activitați educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situații limită (6 apartamente) și un centru educațional. Domeniul pe care este amenajat centrul a fost donat fundației de familia Florescu în 2012.
 

„Luptăm alături de HOSPICE pentru a reda speranța și optimismul în viețile copiilor care suferă de boli incurabile și a familiilor lor, sprijinind demersul de a deschide noul Centru socio-medical. Ne dorim ca prin susținerea noastră să transmitem tuturor un mesaj important: nu trebuie să uităm de acești copii. România are nevoie de o infrastructură care să răspundă nevoilor lor. Rămânem dedicați cauzelor HOSPICE Casa Speranței de a o dezvolta și ne asumăm să continuăm eforturile, după ce anul trecut am reușit deschiderea Secției de Pediatrie din cadrul Centrului de îngrijire paliativă din București”
, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.
 

„Copiii cu boli limitatoare sau amenințătoare de viață au nevoie de mai mult decât atenție și medicamente potrivite, au nevoie și de optimism. Iar Centrul de la Copăceni, proiect unic în Europa de Est, va oferi clipe de neuitat pentru copiii care suferă de o boală incurabilă şi va contribui simţitor la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora. Kaufland România este deja un partener strategic pentru HOSPICE Casa Speranței, iar această colaborare pe termen lung ne oferă posibilitatea să menţinem optimismul în viaţa pacienților HOSPICE”,
a declarat Mirela Nemţanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranţei.

Tricourile optimiste lansate de HOSPICE şi Kaufland România fac parte din campania Academia de Optimism. Accesând website-ul www.academiadeoptimism.ro, oricine poate să se înscrie la cursurile copiilor de la HOSPICE printr-o simplă donaţie. Lecţiile de optimism accesibile pe platformă constau în scurte clipuri video ce îi au în prim plan pe copiii HOSPICE şi pe invitaţii lor. Alături de ei, vom învăţa ce înseamnă cu adevărat optimismul şi motivele pentru care ar trebui să preţuim fiecare clipă de viaţă, indiferent de problemele cu care ne confruntăm. Academia de Optimism HOSPICE poate fi susţinută şi printr-un SMS recurent de 2 EURO/lună, trimiţând mesajul OPTIMISM la numărul 8844. Toate fondurile generate în urma acestei campanii vor fi folosite pentru finalizarea dezvoltării centrului socio-medical HOSPICE de la Adunaţii Copăceni. 
 
***
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie. Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro l Facebook l Instagram  
 
Despre Kaufland 
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 țări și 116 în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.