La 25 de ani de intervenții în folosul copiilor vulnerabili,

Hope and Homes for Children lansează campania-manifest: #CineNuCe

 

  • Hope and Homes for Children lansează campania #CineNuCe; pentru că viitorul copiilor fără părinți poate fi schimbat odată cu închiderea ultimelor orfelinate din România;
  • 2.000 de copii trăiesc încă în cele 77 de orfelinate;
  • În 25 de ani de intervenții, Hope and Homes for Children România a contribuit la închiderea a 68 de centre de plasament și a construit 123 de case familiale. Peste 7.200 de copii au fost scoși din orfelinate și 1.900 reintegrați în familie.

    Lotul Olimpic de Canotaj al României s-a alăturat campaniei #CineNuCe și a fost prezent la evenimentul organizat aseară în ParkLake Shopping Center, pentru a-și arăta susținerea pentru cei 2.000 de copii care încă trăiesc în orfelinate și pentru care Hope and Homes for Children se luptă pentru a construi case familiale și a le asigura o viață cât mai apropiată de normalitate.

 

Au fost alături de fundație campionii-canotori Adam Adriana, Adam Constantin, Axintoi Andrei, Bejan Sergiu, Bereș Amalia, Bereș Mădălina, Buhuș Iuliana, Cozmiuc Ionela, Danciu Alexandru Laurențiu, Dumitru Mariana, Lehaci Maria, Lehaci Florin,  Rusu Magdalena, Tîlvescu Denisa, Țigănescu Mihăiță, Van Groningen Gianina, Vrînceanu Ioana. 

 

La 25 de ani de intervenții în sprijinul celor mai vulnerabili copii, Fundația Hope and Homes for Children spune #CineNuCe. Pentru că fiecare copil are nevoie de CINEva, nu doar de CEva, pentru a prinde avânt spre viață. Iar pentru asta, este nevoie ca, împreună, să închidem ultimele orfelinate din România și să fim cei care schimbă viitorul copiilor fără părinți.

 

Campania este creată în jurul leagănului conceput de arhitecta Federica Sala și construit de Hope and Homes for Children, în premieră, în România: cea mai frumoasă metaforă a dragostei și a speranței că niciun copil nu va mai trăi coșmarul instituționalizării. Simbol al dragostei necondiționate pe care părintele i-o poartă copilului, atrage, totodată, atenția asupra a ceea ce îi lipsește cel mai mult unui copil din orfelinat: dragostea, atenția, grija și căldura unei familii.

 

Leagănul Hope and Homes for Children este găzduit pro bono de ParkLake Shopping Center, iar copiii și familiile se pot bucura de acesta până la finalul anului.

 

În total, în 25 de ani de intervenții, Hope and Homes for Children România a susținut peste 41.500 de copii să rămână în siguranță lângă părinții sau familia lor extinsă și să nu fie instituționalizați, prin Programul de Prevenire a Separării Copilului de Familie. Din 1998 și până în prezent, Fundația a contribuit la închiderea a 68 de centre de plasament, iar prin eforturile Hope and Homes for Children și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 123 de case familiale, cu peste 7.200 de copii scoși din orfelinate și 1.900 reintegrați în familia naturală sau extinsă.

 

Copiii fără părinți au nevoie de cineva, nu de ceva. Când nu au pe nimeni, au nevoie, de fapt, de noi toți. Campania #CineNuCe vorbește despre relația dintre părinte și copil prin lentila dragostei, a grijii, a familiei care ocrotește. De ocrotire au nevoie acum 2.000 de copii încă instituționalizați în 77 de centre de plasament și sutele de mii de copii care trăiesc, în România, sub limita sărăciei. Toți au nevoie să crească departe de traumă, de durere și de singurătate”, afirmă Robert Ion, Director General Hope and Homes for Children România.

 

 

 

Ajută și tu!

Fă o donație prin SMS și schimbă în bine viețile copiilor vulnerabili:

 

2 € / LUNĂ

trimite ALINARE prin sms la 8844