Haideți să alergăm, să pedalăm și să donăm la cel mai mare eveniment de mișcare din zona de Vest a țării

Sub deviza „E ușor să facem bine!”, Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Alergotura au dat STARTUL înscrierilor şi donațiilor la cea de-a noua ediție Timotion, care va avea loc în 28 mai în Piața Iancu Huniade. Toți cei care doresc să fie parte din povestea Timotion de anul acesta sunt invitați să-și aleagă din timp cursa și proiectul preferat, iar apoi să își rezerve în calendar ultima duminică din luna mai pentru a participa la Timotion 9. Înscrierile sunt deschise până pe 14 mai pe site-ul Timotion.

Haideți să ne mișcăm în 2023 pentru 12 proiecte din domeniile educație, sănătate și incluziune socială, din Timișoara și alte localități din județul Timiș. Fiecare dintre noi poate găsi un proiect pe care să îl susțină. Fie că veți alege să sprijiniți copiii defavorizați să învețe, să ajutați la dotarea unor laboratoare școlare sau să îi ajutați pe cei care se luptă cu boli grave, donațiile voastre vor ajunge direct în comunitate, acolo unde este nevoie.

* Asociația Copii si Zane – Pișcoțel merge la dentist

* Asociația Educația la Sat – Școala la Sat

* Asociația Initiativa in Educatie – Lectura te face M.A.R.E.

* Asociatia Little People Romania – Cursa împotriva cancerului

*Asociatia Oncohelp – Nu lăsa cancerul să învingă!

* Asociația Piticii Monei – TEAM BiblioZAUR

* Colegiul National Banatean Timisoara – Incubatorul de talente pentru TINEri

* Fundatia de Abilitare Speranta Timisoara – START incluziune

* Fundația United Way Romania – Învață să reușești

* Scoala Duala Banat – Fii Meseriaș! Nu abandona Școala!

* Școala Gimnazială Boldur – Educați și implicați azi, împliniți și valoroși mâine!

* Scoala Gimnaziala nr. 2 Timisoara – LabORAtory@2


”Ne pregătim de o ediție specială, cu multe noutăți, în care toată lumea este binevenită să se implice, fiecare după puteri. La Timotion poți să fii alergător, biciclist, campion al unei cauze, voluntar sau pur și simplu prezent la atelierele și activitățile pe care le pregătim pentru comunitatea largă. La Timotion 9 e chiar ușor să facem bine, trebuie doar să ne îndreptăm atenția înspre acele acțiuni care produc schimbări pozitive vizibile în comunitatea în care trăim.” Daniela Chesaru - Director executiv, Fundația Comunitară Timișoara.

Alte noutăți ale ediției: în 2023 revine cursa de 2 km, avem o cursă specială pentru bicicliștii profesioniști, respectiv cursa RO Bike Valley, și nu în ultimul rând, anul acesta participanții care aleg cursa Timotion Everywhere au posibilitatea să se mişte oricând şi oriunde în ţară sau în străinătate până la data de 27 mai.

În plus, cursa Distracție pe roți face ca evenimentul Timotion să fie unul incluziv. Aici invităm și persoanele în scaun rulant să fie alături de noi toți și să se bucure de o cursă la care pot să participe în siguranță.


Cele 8 curse de la Timotion 9 sunt:

* Cursa Hamilton 2 km
* Cursa Continental a Micilor Campioni
* Cursa Decathlon – Distracție pe roți
* Cursa Flex – Timotion Everywhere
* Cursa RO Bike Valley (cronometrată)
* Crosul Visma 5,5 km (cronometrată)
* Crosul Akwel 10,5 km (cronometrată)
* Semimaraton Flexik 21 km (cronometrată)

***

Detalii complete despre fiecare cursă se găsesc pe site-ul Timotion.

Susţinerea fiecărui proiect se poate face prin achitarea taxei de participare la eveniment, o donație, sau o sponsorizare. Campania „Punem sângele în mișcare” susținută de Profi România continuă și anul acesta. Oricine donează sânge în perioada 20 februarie - 14 mai poate trimite dovada donării pe adresa info@timotion.ro și participă gratuit la Timotion 9.

Timotion este cel mai mare eveniment de mișcare și strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte dedicate comunității și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.