True Story Project, organizație care susține informarea bazată pe adevăr și stimularea gândirii critice, lansează o invitație generală publicului larg la Menajeria de Fake News. Elementele centrale ce populează menajeria sunt cinci creaturi reprezentative pentru tipuri diferite de fake news: politic, economic, medical, științific și monden. Fiecare dintre aceste reprezentări este însoțită de explicații, exemple, precum și de sugestii simple prin care creatura poate deveni ceva inofensiv.
 
Platforma True Story Project s-a făcut remarcată ca sursă de analize complexe și știri verificate, abordând cu profesionalism și profunzime subiecte din zona fake news, în cadrul a peste 150 de analize, conferințe și dezbateri live. 
 
În același timp, echipa TSP își îndreaptă eforturile către alertarea publicului la știrile false și cultivarea unei abordări critice a informațiilor în general. Astfel a luat naștere „Menajeria de Fake News”, inițiativă care își propune să vorbească despre știrile false în termeni accesibili, atât la nivel de informație, cât și vizual. 
 
„Totul pornește de la atenția pe care trebuie să o acordăm gândirii critice, și în special, cum o încurajăm/dezvoltăm pentru cei mai tineri dintre noi, dar nu numai. Este nevoie să comunicăm într-un limbaj prietenos și accesibil, și să utilizăm un univers vizual familiar. Așa au apărut monștrii Fake News, un instrument prietenos de livrare a unui mesaj neprietenos, dar necesar. Ne dorim să devină baza unor campanii educaționale ulterioare, atât în cadrul școlilor cât și în afara lor.” Echipa True Story Project. 
 
Vă invităm să descoperiți aici creaturile din Menajeria de Fake News. Aceste creaturi au nevoie de cât mai multă atenție, astfel încât orice cooperare pentru popularizarea lor și, implicit, a fenomenului fake news este binevenită. 

Facebook | Instagram | Pagina de Campanie | Website