Violenta se poate ascunde acolo unde nu te astepti. Chiar si in tine  este mesajul videoclipului interactiv prin care se atrage atentia asupra formelor de violenta ignorate sau tolerate la nivel social. 
 
“Din pacate, violenta ramane un subiect tabu, acceptat in mod tacit. Daca alegem sa nu facem nimic, copiii inteleg ca violenta este parte din viata lor, iar acest lucru este inacceptabil. Violenta verbala este cel mai putin constientizata, desi efectele sunt nocive pentru copil si il afecteaza pe termen lung”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania. 
 
Desi este un fenomen foarte raspandit in Romania, violenta ramane invizibila sau, si mai rau, este considerata un fapt uzual, 60% din populatie tolerand comportamentul violent in cadrul familiei (2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Strategia nationala pentru prevenirea si combaterea fenomenului violentei in familie).
 
Problema principala in depistarea, reducerea si prevenirea violentei asupra copiilor este data de faptul ca majoritatea oamenilor nu constientizeaza consecintele grave pe care anumite gesturi, aparent inofensive, precum tonul ridicat sau chiar indiferenta, le pot avea asupra copilului. 
 
Piesa de pe fundalul videoclipului a fost creata de artistul german Nils Frahm si se numeste Hammers. Regizorul videoclipului este Andreea Paduraru, iar casa de productie Saga Film. Conceptul a fost realizat de Lowe&Partners.
 
Videoclipul piesei Hammers va fi difuzat pe posturile de televiziune muzicale intr-o versiune noninteractiva, dar pentru a experimenta mesajul campaniei la cel mai puternic nivel, va invitam sa accesati linkul: http://bitly.com/GasesteCopilul.
 
In cadrul campaniei globale #STOPviolentei, UNICEF a creat o serie de videoclipuri pentru piese donate de artisti internationali, iar materialul lansat azi in Romania se alatura celor din Paraguay, Tanzania, Liberia si Pacific. 
 
UNICEF Romania desfasoara o campanie de trei ani, cu scopul de a atrage atentia asupra violentei  asupra copilului, sustinuta de interventii de mobilizare comunitara la nivel local.
 
 
Pentru informatii suplimentare, va rugam vizitati pagina www.unicef.ro/stopviolentei #STOPviolentei. 
 
 
Despre UNICEF
 
In Romania, UNICEF lucreaza  impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.