Millie Brown, vedeta din serialul Stranger Things, alături de Orlando Bloom, Dua Lipa, Liam Neeson, Lilly Singh și Blue Man Group poartă albastru în sprijinul celor mai dezavantajați copii din lume. Actrița Millie Bobby Brown face echipă cu Ambasadorii Bunăvoinței pentru UNICEF Orlando Bloom, Liam Neeson și Lilly Singh, cu interpreta vocală și cantautoarea Dua Lipa și cu trupa Blue Man Group într-un nou video lansat de UNICEF cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită pe 20 noiembrie.  
 
În scurtmetraj, vedeta de 14 ani (care și-a schimbat simbolic numele în Millie Bobby „Blue”, pentru a marca ocazia) coordonează o campanie globală în care participanții poartă albastru. Alături de copiii și adolescenții din echipa care o ajută, Millie le cere Ambasadorilor Bunăvoinței și susținătorilor UNICEF să i se alăture și să poarte albastru – îmbrăcând sau afișând culoarea albastru în semn de sprijin pentru promovarea drepturilor copiilor.
 
„Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este o zi distractivă, cu un mesaj serios,” a spus Millie Bobby Brown. „Este o zi în care toți copiii sunt încurajați să vorbească răspicat despre lucrurile importante pentru ei, cum sunt educația, spațiile în care pot să studieze și să se joace în siguranță, despre importanța atmosferei pozitive din familie și de la școală. Purtând albastru pentru UNICEF în această zi, cerem lumii să ofere copiilor un viitor mai luminos”, a mai spus Millie.  
 
În film, spectatorii le văd pe alte vedete răspunzând apelului lui Millie, în timp ce își desfășoară activitățile zilnice. Liam Neeson pregătește brioșe albastre în timp ce reproduce o scenă faimoasă din filmul de mare succes „Taken” („Teroare în Paris”), Dua Lipa este în studio și înregistrează o nouă versiune a hitului ei Be The One, înlocuind cuvântul „roșu” cu „albastru”, Orlando Bloom este pe un platou de filmare unde lucrează sub noul său nume, Orlando „Bluem”, iar Lilly Singh este acasă și face smoothie-uri „Albastrunicorn”.
 
UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor în fiecare an pe 20 noiembrie, marcând aniversarea adoptării Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Ziua internațională are rolul de a atrage atenția asupra milioanelor de copii care nu merg la școală, nu sunt protejați și nu mai pot locui în țara sau în orașul lor, dar și de a aduna fonduri pentru aceștia. 
 
Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor 2018, UNICEF invită publicul să semneze online petiția globală care cere liderilor lumii să își reafirme angajamentul de a asigura respectarea drepturilor fiecărui copil, acum și pentru generațiile următoare. De asemenea, oamenii sunt invitați să Poarte albastru pentru fiecare copil, confecționând, pregătind sau purtând ceva albastru pe 20 noiembrie.
 
„Dorim ca, pe 20 noiembrie, cât mai mulți oameni să folosească această culoare, fie îmbrăcând ceva albastru, fie integrând albastrul în ziua lor,” a spus Brown. „Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este acea zi din an în care a purta albastru înseamnă a te simți și a face bine.”
 
***
Despre Ziua Internațională a Drepturilor Copilului
Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită pe 20 noiembrie, este o acțiune globală ce are loc anual sub motto-ul  „pentru copii, de către copii.” Din Auckland până în Amman și din New York până în Nigeria, copiii își unesc online și offline vocile în solidaritate cu cei mai dezavantajați și mai vulnerabili copii din lume. UNICEF invită publicul să semneze online petiția globală care cere liderilor lumii să își reafirme angajamentul referitor la asigurarea respectării drepturilor fiecărui copil, acum și pentru generațiile următoare, astfel încât fiecare copil să meargă la școală, să fie ferit de pericole și să-și atingă potențialul maxim.
 
Mai multe informații... l Video aici...
 
Despre UNICEF în România
UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.