Philips România, alături de asociația Viitor Plus, anunță startul campaniei „Plantăm împreună”. Pentru fiecare comandă de peste 250 le, plasată pe www.philips.ro, în perioada 5 aprilie-30 septembrie 2022, Asociația Viitor Plus va planta un copac în comuna Apele Vii, din județul Dolj, pe un teren degradat, aflat în curs de deșertificare.

„Pentru Philips, sustenabilitatea stă la baza modelului de business. În momentul în care am pornit pe acest drum al transformării, obiectivul nostru a fost să ne asigurăm că putem aplica puterea inovatoare pe care o deținem pentru a face o diferență în bine pentru oameni. Fiind lider în domeniul tehnologiei medicale, scopul nostru este să îmbunătățim sănătatea și bunăstarea a două miliarde de persoane pe an, până în 2025. Ne propunem să creștem compania responsabil și durabil și, de aceea, ne stabilim în permanență obiective sociale și de mediu ambițioase.” – a spus Daciana Tulpan, Lider al Diviziei dedicate Îngrijirii Personale, Philips. „Plantăm Împreună este un demers prin care ne dorim să creștem gradul de împădurire a zonei de sud a țării, cu sprijinul consumatorilor și partenerilor noștri. Să acționăm în mod responsabil față de planetă și societate face parte din ADN-ul nostru și sunt sigură că este cel mai bun mod prin care putem aduce plus valoare, pe termen lung.

Puieții vor fi plantați în comuna Apele Vii, din județul Dolj, pe un teren aflat în prezent în stare de degradare, aflat în curs de deșertificare. Terenul se află în proprietatea primăriei, iar pădurea va fi creată în beneficiul comunității pentru a sprijini reglarea climatului local, diminuarea poluării și creșterea rezilienței în fața evenimentelor meteo extreme. Conform specialiștilor în pedologie, anual, peste 1000 de hectare de teren fertil din sudul țării se transformă în nisip din cauza impactului antropic negativ asupra mediului și climei. Împădurirea terenului reprezintă o măsură naturală și de durată pentru combaterea deșertificării și eroziunii întrucât arborii au capacitatea de a inversa degradarea solului, și astfel, de a transforma solul nisipos și lipsit de fertilitate într-un sol sănătos și biodivers. Plantarea va avea loc în toamna acestui an, în perioada de repaus vegetativ. În anii următori plantării se vor realiza lucrări de îngrijire pentru o perioadă de 3-7 ani, până când pădurea va atinge stadiul de masiv.

„Suntem bucuroși să fim parteneri ai inițiativei Philips și să putem construi împreună programe prin care ajutăm comunitățile României. Județele cu cel mai mare deficit de pădure se află în sudul și estul țării, iar gradul împăduririi în aceste județe este de 4% pentru Călărași și 5% pentru Teleorman, Constanța, Brăila. Media europeană recomandată este de peste 30% și credem că doar împreună, cu ajutorul comunității și implicarea companiilor, putem să atingem această țintă, atât de necesară pentru un mediu mai sănătos”, a declarat Teia Ciulacu, fondator și președinte Viitor Plus.




***
Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări.
Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter


În anul 2008, Viitor Plus, a pornit programul de împădurire „Adoptă un copac” cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții.

Misiunea „Adoptă un copac” este de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere. Până în prezent, programul de împădurire „Adoptă un copac!” a reușit să implice peste 16.000 de voluntari și să planteze 796.708 de puieți forestieri, pe 131.3 hectare de teren degradat, în 15 comunități rurale din sudul țării.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.