Pentru a promova antreprenoriatul ca optiune de cariera, ING Bank sustine Incubatorul de afaceri ¬al Universitatii Alternative. Proiectul este croit special pentru studentii Universitatii: majoritatea voluntari din organizatii neguvernamentale, interesati de dezvoltarea lor personala, creativi, implicati in comunitatea din care fac parte. 

20.000 de euro – investitia ING Bank in Incubatorul de afaceri
Incubatorul are doua etape: prima, derulata intre octombrie 2013 – ianuarie 2014, a vizat livrarea de informatii necesare unui antreprenor. Atat parteneri ai Universitatii Alternative, cat si reprezentanti ai ING Bank, au sustinut, voluntar, ateliere de educatie financiara, marketing si comunicare. 
 
In cea de a doua etapa, pe parcursul a noua luni (februarie – octombrie 2014), planurile de afaceri realizate de studenti vor fi evaluate, cele mai bune primind finantare si un mentor din partea bancii, care ii va indruma in luarea primelor decizii de business. 
 
Misu Negritoiu, Chairman al ING Bank si mentor in acest proiect, spune: „Mentorez un atelier de invatare alternativa, care isi propune sa aplice principiile scolii democratice in predare. Cred ca poate fi o afacere de viitor, cu un impact real asupra societatii romanesti. Tinerii din Incubator m-au mai convins de un lucru: au energie si entuziasm cat sa mute muntii. Iar acestea cred ca sunt principalele caracteristici ale unui antreprenor”.

Modelul de invatare – croit pe nevoile antreprenorului la inceput de drum
Modelul de invatare a fost realizat avand in vedere provocarile pe care antreprenorii le intampina de la realizarea business-plan-ului pana la transformarea lui intr-o afacere sustenabila. Horatiu Ticau, Business Developer al Universitatii Alternative CROS spune: "Din punctul nostru de vedere, studentii interesati de antreprenoriat au nevoie, in primul rand, de cineva care sa ii ajute sa isi organizeze ideile si sa le valideze – de un „buddy”, asa cum il numim noi. Apoi, au nevoie sa intre in contact cu alti antreprenori la inceput de drum – de o comunitate unde sa gaseasca resurse, sa fie inconjurati de oameni care vorbesc aceeasi limba si intampina aceleasi provocari. Apoi, evident, au nevoie de cunostinte de business – cum isi fac un plan de afaceri, strategii de vanzari, marketing si de un mentor cu experienta. Noi asta oferim la Universitatea Alternativa CROS".
 
Pentru ING Bank, acesta este un proiect de responsabilitate sociala care se incadreaza in directia educatie financiara si antreprenoriat. In cadrul Incubatorului, in urma evaluarii planurilor de afaceri, sunt finantate: un boutique creativ, o cofetarie online, doua ateliere vestimentare, un studio foto, o afacere cu ceai si cafea, o scoala democratica si un studio de animatie 2D. 
 
***
Universitatea Alternativa CROS a fost fondata in 2007 cu scopul de a contribui la o miscare profunda de schimbare a educatiei din Romania. Aici invata 150 de studenti, prin 18 experiente de invatare si in 5 facultati alternative care abordeaza domeniile: comunicare, resurse umane, educatie, vanzari , leadership si dezvoltare de organizatii. CROS propune un model de educatie alternativ bazat pe 4 principii: autonomie in invatare, colaborare in comunitati de practici, impact in societate prin proiecte ancorate in realitate si mediu propice invatarii.
 
***
ING Bank Romania a inceput in 2011 un proces de dialog social cu principalii beneficiari locali (clienti, angajati, presa, ONG-uri) pentru a afla care sunt asteptarile si nevoile acestora. Pornind de la rezultatele acestui proces, ING Bank Romania si-a construit strategia de responsabilitate sociala corporatista, urmand trei directii: Educatie financiara si antreprenoriat, Educatie pentru copiii din grupurile dezavantajate si Dezvoltare urbana.
 
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
Horatiu Ticau, Business Developer, Universitatea Alternativa – CROS T: 0728 347 169; E: horatiu@cros.ro