”URSUS este regele berii din Romania. De la ursul brun, berea noastra imprumuta nu numai numele, ci si personalitatea, atitudinea si mai ales o relatie cu totul si cu totul speciala cu romanii. Acum, la sarbatorirea a 135 de ani de URSUS, am ales sa  ne implicam in protejarea ursului brun romanesc. Acesta are o importanta cruciala in mediul sau: ca varf de piramida a ecosistemului, conservarea sa contribuie la echilibrul altor specii si, totodata, o populatie de ursi reflecta intotdeauna un mediu sanatos. Ne-a impresionat povestea Centrului pentru Reabilitarea Ursilor Orfani si ne-a motivat ambitia si dedicatia echipei care lucreaza aici. Este singurul centru de acest gen nu doar din Romania ci chiar din Europa si prin sustinerea sa contribuim la viitorul  ursului brun romanesc. Parteneriatul nostru cu WWF Romania, una dintre cele mai active organizatii in protejarea ursului brun, devine o prietenie pe care ne-o dorim de impact si de durata pentru regii padurilor din Romania, o cauza de care ne leaga 135 de ani de istorie.”, a declarat Marian Olteanu, Senior Brand Manager Ursus.
 
Centrul URSUS Pentru Reabilitarea Ursilor Orfani este singurul centru care ofera o sansa reala de supravietuire acestora, folosind metode de reintroducere a puilor de urs in mediul lor natural. Sustinerea marcii contribuie la asigurarea resurselor ce tin de buna functionare a centrului: refacerea tarcurilor de pe traseul de reabilitare,  hrana pentru puii de urs si dezvoltarea resurselor umane din cadrul centrului.
 
Centrul se afla in Muntii Hasmas, intr-o vale acoperita de paduri, departe de accesul omului, unde puii traiesc intr-un spatiu natural, in tarcuri de suprafata foarte mare. Ei sunt atent monitorizati, pentru a avea toate conditiile de crestere in siguranta. Monitorizarea si ingrijirea se asigura de catre specialistii centrului de la distanta, acest lucru fiind necesar pentru ca puii de urs sa isi dezvolte in mod natural toate instinctele innascute. Pana in prezent, centrul se poate mandri cu reabilitarea unui numar de 70 de ursi, care s-au reintegrat cu succes in natura.
 
”Pentru WWF Romania ursul reprezinta o specie prioritara, nu numai pentru ca este poate cel mai iubit si cel mai important locuitor al padurilor noastre, dar si pentru faptul ca prezenta ursului reprezinta un indicator important al sanatatii padurilor din tara noastra. De la inceputul activitatii noastre in Romania, am implementat proiecte care sa protejeze casa ursului, padurea, care sa ne ofere date stiintifice importante despre aceasta specie, am participat la conservarea speciei si in final am reusit sa fim parte intr-un proiect unic si extrem de important menit sa contribuie la evolutia Centrului URSUS de Reabilitare a Ursilor Orfani. Acest centru ofera o sansa tuturor ursuletilor, care din diferite motive raman orfani si care n-ar avea altfel sanse de supravietuire, decat in gradini zoologice si tarcuri ilegale. Zeci de ursi se vor bucura aici anual de conditii similare celor din salbaticie, insa in siguranta completa si vor contribui la bogatia biodiversitatii si asa impresionanta a Romaniei. Pentru toate acestea suntem bucurosi sa avem acum alaturi un partener la fel de dedicat ursilor ca si noi.”, a declarat Magor Csibi, Manager de Program la WWF Romania.
 
Un pui de urs petrece in medie doi ani in cadrul centrului. Pe masura ce creste, el trece in tarcuri tot mai mari, ultimul pas fiind libertatea. Hrana este oferita in asa fel incat puiul de urs sa isi gaseasca singur sursele de hrana pentru a-i imprima autonomie si independenta. Eliberarea se face in momentul in care se considera ca ursul este apt sa se reintoarca in padure si sa se protejeze singur. Ursii sunt echipati cu sisteme de teledetectie si monitorizati dupa eliberare o anumita perioada, pentru a se asigura adaptarea lor fara probleme. 
 
***
Despre Ursus Breweries
Ursus Breweries, parte agrupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Marcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar si Pilsner Urquell. 
 
Despre SABMiller plc
SABMiller plc este unul dintre liderii mondiali in productia de bere, cu un portofoliu ce include peste 200 marci si aproximativ 70,000 de angajati in peste 75 de tari. Portofoliul grupului include marci globale ca Pilsner Urquell, Peroni NastroAzzurro, Miller Genuine Draft si Grolsch, precum si marci locale importante ca Aguila (Colombia), Castle (South Africa), Miller Lite (USA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) si Tyskie (Poland). SABMiller are de asemenea un segment in crestere de bauturi racoritoare si este una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.
 
Pentru mai multe informatii despre Ursus Breweries va rugam sa vizitati: www.ursus-breweries.ro  sau www.desprealcool.ro 
 
Despre WWF (World Wide Fund for Nature):
Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.