Cristina Stoenescu, manager de proiect in cadrul asociatiei LEAP – Link Education and Practice descrie in interviul oferit pentru Societal misiunea organizatiei si principalii actori implicati in activitatile organizatiei.


Care este sfera de activitate a organizatiei LEAP?
"Misiunea si sloganul LEAP se refera la educatia non-formala - workshopuri, traininguri, voluntariate - pentru angajabilitate. Aceasta trebuie inteleasa ca dezvoltarea abilitatilor personale pentru identificarea unui loc de munca si crearea unei cariere, care poate sa insemne nu neaparat un job, ci poate sa insemne ceea ce tie iti place sa faci, ca sa devii un profesionist in domeniu."


Care sunt partile implicate in activitatile organizatiei LEAP?
"Pentru a disemina acest mesaj lucram cu organizatiile studentesti din Bucuresti, in curand si cu cele din tara, lucram cu centre de consiliere si orientare profesionala.  Am avut dealtfel un prim eveniment de networking cu ele in acest an si urmeaza o comunicare sustenabila in viitor. Pe de alta parte lucram si cu cei care reprezinta piata muncii – angajatorii – si incercam sa le spunem ca un angajat care este interesat de ceea ce face si nu neaparat numai de remuneratie este un angajat mai bun si mai bine pregatit daca are o experienta de voluntariat extracuriculara in viata lui de student. "

Cristina Stoenescu, Manager de proiect in cadrul LEAP – Link Education and Practice


Interviul complet poate fi urmarit pe pagina www.societal.ro.



***
Seria de interviuri "Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila"
Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.