- Gala Societatii Civile 2022 x Ashoka România -

Seria Monitorizare de Impact este un demers dezvoltat alături de Ashoka România, prin care ne-am propus să urmărim evoluția proiectelor înscrise în categoria A a competiției din 2022 – proiecte care au avut șansa să obțină, pe lângă Premiile I, II, III și Premiul pentru Impact Social

Etapa 2 continuă alături de Gabriela Iordache  – Coordonator de proiecte în cadrul Fundației Regale Margareta a României, care ne-a povestit pe larg despre evoluția proiectului Tinere Talente în 2023.

  • Cum vedeți demersul proiectului vostru în anul 2023? 
  • În 2023 ne propunem să continuăm demersurile noastre de promovare a tinerilor talentați și a demersurilor lor artistice, să continuăm legatură cu partenerii insituționali, să atragem alți parteneri și sponori noi care sa ne susțină bursele Tinere Talente.

  • Ce îmbunătățiri aveți în proiect față de 2021-2022?
  • În 2023, ne propunem să organizăm în plus pentru bursierii muzicieni 2 masterclasuri, susținute de doi dintre mentorii programului - masterclass de muzică de cameră cu Verona Maier – profesor universitar doctor și prorector la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, și masterclass de corzi cu Rafel Butaru – concertmaestru la Filarmonica George Enescu și Opera Națională București.

  • Care sunt 3 obiective principale pe care le-ați setat pentru proiectul vostru pentru anul 2023? 
  • Dezvoltarea potențialului artistic a  30 de tineri talentați, oferindu-le acces la resurse prin Bursa în valoare de pana la 2.000 Eur. Aceștia beneficiază de materiale de lucru, instrumente muzicale, participări la concursuri naționale și internaționale, cursuri de pregătire sau expoziții, conform planului individual stabilit împreună cu mentorii.

    Dezvoltarea carierei artistice printr-un program de Mentorat desfășurat online și offline. Cei 30 de bursieri învață de la personalități ale vieții artistice și culturale perspective variate și originale asupra artei, fac schimb de idei și bune practici, primesc îndrumare individuală sau de grup.

    Promovarea bursierilor și a programului Tinere Talente prin organizarea unor evenimente  artistice – recitaluri de muzică clasică, expoziții de arte vizuale, special eventuri outdoor, cu implicarea celor 30 de bursieri si cu vizionare din partea unui public de 10.000 persoane.

    Monitorizarea de Impact va avea patru etape și va ajunge la final în luna octombrie 2023. Pentru a urmări evoluția proiectelor participante, rămâneți cu ochii pe website-ul GSC, dar și pe canalele de Facebook și Instagram.

    ***

    Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.

    Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE, care promovează și premiază an de an activitatea sectorului asociativ din România.