Fundatia „Inima de Copil” va invita si in acest an, pe 1 Decembrie, la o actiune publica pentru a marca Ziua Mondiala de lupta impotriva SIDA. Evenimentul este organizat in colaborare cu Asociatia LIFE (Libera Initiativa pentru Forte Egale) Galati si UNOPA (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) si se va desfaşura pe pasajul pietonal din zona blocurilor P (spre Elice).  

Programul zilei va cuprinde:

15:00-19:00 - Informare publica – Membrii si voluntarii Asociatiei LIFE (Libera Initiativa pentru Forte Egale) Galati si ai Fundatiei “Inima de Copil” vor distibui materiale informative si vor vorbi oamenilor despre problematica HIV/SIDA: riscuri, prevenire, posibilitati de testare, constientizarea comportamentelor discriminatorii.

16:30-16:45 - Conferinta de presa – ii asteptam pe jurnalisti alaturi de noi si de voluntarii nostri sa participe la actiunea stradala si sa ia pulsul desfasurarii evenimentului.

17:30-18:00 - Comemorarea celor care au decedat ca urmare a infectiei cu HIV si SIDA – participantii la actiune vor aprinde lumanari in memoria copiilor si tinerilor care s-au stins.

Anul acesta actiunile prilejuite de Ziua Mondiala de Lupta impotriva SIDA se desfasoara pe fondul unor dificultati majore: incetarea unor finantari externe importante destinate prevenirii HIV/SIDA, fonduri ce nu au fost inlocuite de altele din partea statului, lipsa tratamentului pentru pacientii din mai multe judete ale tarii, cresterea ingrijoratoare a numarului de noi cazuri, mai ales in randul tinerilor.     

"Daca in anii '90 discutam ca avem multi copii care au fost infectati cu HIV, in momentul de fata piramida este inversata total. In momentul de fata principala cale de transmitere este cea sexuala", a declarat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, zilele trecute la o conferinta de presa organizata in Bucuresti de catre Fundatia Romanian Angel Appeal.

In acest context, sustinem si promovam importanta informarii privind prevenirea si constientizarii asupra riscului pe care HIV/SIDA il reprezinta, mai ales pentru tineri.

Pe de alta parte, adoptarea de comportamente nediscriminatorii, de acceptare fata de persoanele infectate cu HIV/SIDA sunt premisele pentru integrarea acestora sub aspect social si profesional.
Ii asteptam alaturi de noi la actiune pe toti cei care cred ca a fi informat te face mai puternic, iar a accepta te face mai uman, pentru a lupta impotriva SIDA.
                                              

***
Fundatia „Inima de Copil” – desfasoara inca din 1996 proiecte sociale pentru diferite categorii de copii si tineri in dificultate din Galati si din judet, copiii cu infectie HIV abandonati fiind printre primii beneficiari ai serviciilor fundatiei.
Asociatia LIFE (Libera Initiatiativa pentru Forte Egale) – infiintata in 2010, asociatia si-a propus apararea drepturilor si prevenirea discriminarii persoanelor infectate si informarea comunitatii privind problematica HIV/SIDA. life.galati@gmail.com, 0752-301373
 
UNOPA (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) – federatie formata din organizatii ale persoanelor afectate de HIV/SIDA, axata pe advocacy pentru promovarea si apararea drepturilor persoanelor infectate si afectate de HIV/SIDA din Romania.
 


Contact:
Anca-Aurora Chiosea                                                                   
Responsabil comunicare
Fundatia „Inima de Copil"
anca.chiosea@inimadecopil.ro                                                
0236-312199