Emotie, nerabdare si lacrimi de fericire s-au regasit in aceasta saptamana pe chipurile a 1522 de copii din cele mai sarace zone ale judetului Bacau. Motivul? Evident prezenta lui Mos Craciun, incarcat de daruri generoase, care le-a trecut pragul caselor sau al scolilor, cu ajutorul a peste 800 de voluntari din intreaga tara care au raspuns apelului Fundatiei de Sprijin Comunitar de a aduce bucuria Craciunului in sufletele unora dintre cei mai saraci copii din Romania. 

Manati de bucuria de a darui sau pur si simplu din spirit de voluntariat, oameni din intreaga tara au primit scrisorile simple si pline de candoare trimise de copii Mosului si le-au pregatit cadouri frumoase si generoase. Jucarii, dulciuri, hainute si chiar alimente au adus o enorma bucurie copiilor pentru care viata de zi cu zi e plina de tristete griji, munca istovitoare alaturi de parinti pentru asigurarea traiului zilnic.

“Multumim tuturor voluntarilor care au fost alaturi de noi in campania Fii si tu Mos Craciun si in acest an. Sunt sute de voluntari care participa pentru al cincilea an consecutiv la campanie si sunt la fel de entuziasti si impartasesc bucuria copiilor. Alte sute care s-au implicat pentru prima oara in acest an si au simtit cat de important este pentru un copil un cadou cat de mic de Craciun. Cu ajutorul acestor oameni extraordinari am reusit sa facem ca Sarbatoarea de Craciun sa aduca bucurie si semenilor nostri mai putin favorizati de soarta.” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

Cei 1522 de copii provind in cea mai mare parte din comunitatile rurale defavorizate din zona de est a judetului Bacau, pentru care FSC deruleaza de 14 ani programe sociale medicale si educationale. Este vorba de comunele Stanisesti, Vultureni, Motoseni, Podu Turcului, Tatarasti, Gaiceana, Dealu Morii, Glavanesti, Colonesti, Rachitoasa, Zemes, Livezi, Huriesti dar si copii de la Centrul Mozaic al FSC din Bacau.

Pentru gestul lor extraordinar vrem sa multumim public angajatilor de la OMV Petrom Romania, Europharm Distributie si GSK Romania, U.M. 1602 de Tancuri Bacau, parintii si copii de la Gradinita Magic English, Lizuca si Gradinita Romano-Americana Bacau, angajatii de la Raiffeisen Bank, Credit Europe Bank si BRD Bacau, DGASPC, Consiliul Judetean, AJPS, AJOFM, CAS, Casa de Pénsii, Farmafil, Estrade, Generali Asigurari, Aliantz Tiriac, TCE, Judecatoria Podu Turcului, Bacau, Curtea de Apel si Baroul Avocatilor Bacau, Auto Moto Invest, Dedeman, Grafit Invest, elevii de la Colegiul Pedagogic, Ghe. Vranceanu, V. Alecsandri, Henri Coanda, Scoala nr. 18 si zeci de alte persoane fizice din Bacau, Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Iasi. Deasemenea dorim sa multumim pentru sponsorizari companiilor Rehau si Selgros Romania.