Miercuri, 12 decembrie 2012, a avut loc cea de-a doua editie a evenimentului de caritate The Grand Charity Event  „Daruieste o noua viata“ organizat de The Grand in beneficiul copiilor defavorizati de la Organizatia Umanitara CONCORDIA. Evenimentul a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel si a fost moderat, si in acest an, de Andreea Esca.

In urma licitatiei, la care au fost vandute obiecte vestimentare si de arta, bijuterii si alte accesorii de lux oferite de designeri romani consacrati si personalitati publice, printre care Anca Rusu, Andreea Esca, Adina Buzatu, Cristian Samfira, Elena Perseil, Kinga Varga, Malvina Cervenschi, Musette, Rhea Costa, Sepala by Mihaela Glavan, Thea Haimovitz si Wilhelmina Arz, precum si gimnasta Corina Ungureanu, fotbalistul Ciprian Marica, Bank of Cyprus s-au strans 16.850 euro, incluzand sumele donate de sponsorii evenimentului in afara licitatiei. Fondurile stranse vor fi folosite pentru sustinerea programele de interventie si educatie a copiilor de la Organizatia Umanitara CONCORDIA.

Licitatia a fost moderata  cu mult umor, energie si verva de maestrul Leonard Iozefini. Cele mai mari sume au fost oferite pentru un colier Thea Haimovitz – 3800 lei, o husa Chanel in editie limitata, oferita de Andreea Esca – 3500 lei si un IPhone 5 oferit de Bank of Cyprus – 3000 lei.
 
Evenimentul a debutat cu un spectacol artistic emotionant. Cleopatra si Pavel Stratan au cantat alaturi de Madalina Soare si Gianina Craciun, doi copii talentati din CONCORDIA. De asemenea, copiii au oferit invitatilor momente artistice sustinute de Orchestra Trandafirilor, Tobosarii, Ansamblul de dansuri populare si Taraf. Invitatii au fost emotionati de povestile lor de viata si impresionati de realizarile personale ale copiilor din CONCORDIA, expuse in cadrul Expozitiei Atelierul de Arta si Brutaria CONCORDIA. Damian Draghici a avut un moment artistic la nai alaturi de Orchestra Trandafirilor din CONCORDIA. La final, maestrul Leonard Iozefini a oferit copiilor si oaspetilor un moment magic de divertisment. 

„Nu trebuie sa uitam ca marele nostru scop este sa diminuam numarul copiilor si tinerilor care traiesc pe strazi, fara un camin, fara educatie si fara sperante. Eforturile noastre comune, sustinerea noastra, resursele si timpul nostru pretios – acesti copii au nevoie de toate! Impreuna putem sa “daruim o viata noua” acestor copii,” a afirmat Gregor Aufhauser, Director general The Grand.
 
„Suntem extrem de onorati de faptul ca cea de-a doua editie a evenimentului de caritate „Daruieste o noua viata s-a  bucurat de atat de multa solidaritate din partea companiilor care ne-au oferit pachete de sponsorizare, dar si a prietenilor si partenerilor  care au fost alaturi de noi aseara.  Suntem incantati totodata de solidaritatea vedetelor care au donat obiecte pentru licitatie si au venit sa ne fie alaturi la acest eveniment inedit. Le multumim din suflet  partenerilor si artistilor care s-au implicat pro bono in sustinerea cauzei noastre. Cu fondurile stranse vor fi sustinute financiar programele de interventie si educatie a copiilor de la CONCORDIA.”
, a declarat Irina Zaharia, Director Sociopedagogic  Organizatia Umanitara CONCORDIA

Donatii se pot face in continuare: numerele de cont disponibile se gasesc pe site-ul www.concordiacharityevent.ro , la sectiunea Concordia.
 
***
CONCORDIA este o organizatie umanitara, neguvernamentala, apolitica si non-profit, care are ca obiectiv recuperarea si reintegrarea sociala, scolara si familiala a copiilor si tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din strada.

In prezent, CONCORDIA ocroteste peste 400 de copii si tineri, organizati in grupuri de tip familial de cate 8-12 copii, in casele si locuintele sociale pe care le administreaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii-Rahtivani (judetul Prahova). De toti acestia se ocupa cu dedicatie peste 170 de angajati, voluntari si colaboratori.

Sustinatorii evenimentului „Daruieste o noua viata” 

The Grand, complexul multifunctional de lux care a organizat in decembrie cea de-a doua editie a evenimentului de caritate „Daruieste o noua viata”, este un sustinator important al Organizatiei Umanitare CONCORDIA. The Grand a organizat anul trecut evenimentul de caritate „Cine salveaza o viata salveaza intreaga lume” in beneficiul copiilor din CONCORDIA si a donat direct fonduri organizatiei. Sustinerea copiilor si tinerilor defavorizati este una dintre valorile majore ale companiei The Grand.

Olga Gudynn International School (OGIS) a demarat recent un parteneriat de durata cu CONCORDIA, care consta in evenimente de strangere de fonduri, activitati educative care sa apropie copiii din cele doua institutii. Prin Fundatia Olga Gudynn se organizeaza diverse evenimente umanitare.

Fundatia Bright Light s-a alaturat evenimentului de caritate din acest an. Activitatea fundatiei se concentreaza pe initierea si implementarea de proiecte in diferite domenii de interes, cum ar fi: incluziune sociala, educatie, sanatate, arta, cultura.
 
ITS Events Management colaboreaza cu Organizatia Umanitara CONCORDIA, implicandu-se in managementul evenimentelor, strangerea de fonduri si alte activitati.