In anul 1993, Simona si Dan Baciu au avut curajul de a deschide prima gradinita particulara din Romania. La inceput, sediul gradinitei era in camera de joaca a copiilor din apartamentul familiei Baciu. Pentru ca televiziunile internationale promovau in acea perioada imagini dezolante cu orfelinatele din Romania, doamna Baciu si-a dorit sa arate lumii ca in Romania exista si copii fericiti. Gradinita, care a oferit inca de la inceput un program cu predare intensiva in limba engleza, a primit numele “Happy Kids” si si-a inceput activitatea cu doar 12 copii si parinti curajosi.

Gradinita Happy Kids este parte din Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj, scoala unde invata acum peste 500 de copii din 25 de tari, de pe 6 continente. Scoala a inregistrat foarte multe realizari importante in 2013. A trecut cu succes o inspectie internationala si a fost recunoscuta de catre Departamentul pentru Educatie din Marea Britanie ca si scoala britanica internationala (British School Overseas), devenind astfel una dintre cele 42 de scoli din lume cu acest statut. Tot in acest an, Transylvania College a fost acceptata in asociatia scolilor de elita Round Square Schools, din care fac parte doar 80 de scoli din intreaga lume. Programul de educatie financiara si antreprenoriala lansat de catre Transylvania College in anul 2011 si de care beneficiaza toti copiii din gradinita si din scoala a primit marele premiu la summit-ul „Child and Youth Finance International” de la Istanbul. Elevii din liceul Transylvania College au obtinut cele mai bune rezultate din estul Europei la cele peste 100 de examene Cambridge sustinute la toate disciplinele studiate. La toate acestea se adauga peste 300 de participari la concursuri nationale si internationale, toate cu rezultate remarcabile.

La ceremonia de vineri, care a marcat „20 de ani de  Excelenta in Educatie” a participat si domnul Gheorghe Surubaru, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca. Domnul viceprimar a felicitat fondatorii scolii si a inmanat doamnei Simona Baciu din partea Primariei un trofeu pregatit special pentru a marca „20 de ani de excelenta in educatia clujeana.” Ceremonia a fost organizata, in mod simbolic, in cea mai recenta cladire din campus, in prezent in constructie. Aceasta va gazdui noua sala multi-functionala si spatiul dedicat elevilor din ultimul an de liceu.

Alaturi de toti elevii si profesorii scolii au asistat la ceremonie si domnul consilier local Radu Moisin; doamna deputat Aurelia Cristea; doamna Silvana Garbe, manager-ul centrului British Council; reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean; parinti din comunitatea scolii si invitati speciali din strainatate, cei care au sustinut programele gradinitei si ale scolii pe parcursul anilor si care au venit la Cluj special pentru aceasta ocazie.

Aniversarea a punctat momentele cheie din istoricul gradinitei si al scolii si a creat cadrul pentru oferirea unor distinctii importante, care au devenit deja o traditie la Transylvania College, precum: „Profesorul Anului”, „Elevul Anului”, „Premiul pentru Profesionalism”, „Angajatul Anului”, „COBIS Student Award”. Pentru acesta din urma, Consiliul Scolilor Britanice Internationale alege, pe baza unor criterii care vizeaza rezultatele academice si implicarea in comunitatea scolii, pana la maximum 3 elevi din scoli britanice din intreaga lume. Premiul i-a revenit in acest an elevei Dana Mucichescu, din clasa a XI-a (Year 12 in sistem Cambridge) de la Transylvania College, scoala fiind pe lista castigatorilor premiilor COBIS si anul trecut.

Oana Pacurar, eleva in clasa a XI-a (Year 12) la Transylvania College studiaza aici de la varsta de 2 ani si jumatate. „Am fost martora evolutiei acestei scoli, m-am bucurat de toate oportunitatile care mi s-au oferit si imi dau seama ca toate realizarile mele le datorez educatiei primite aici” a declarat Oana la ceremonia de aniversare a 20 de ani. In cadrul ceremoniei, Oana a primit presitgiosul premiu „The Diana Award”, premiu oferit de casa regala britanica unui elev dintr-o scoala internationala care s-a remarcat in mod deosebit pentru implicarea in comunitatea locala.

Aceste premii aduc mandrie atat scolii Transylvania College, cat si orasului nostru, care se regaseste si cu aceasta ocazie pe harta educatiei de excelenta.

Mai multe detalii despre Transylvania College puteti gasi pe site-ul institutiei: www.transylvania-college.ro.