133 de proiecte selectate dintr-un total de 1850 de aplicatii din 12 tari

Competitia pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011 a fost foarte stransa cu 12 tari concurente si peste 1850 de proiecte inscrise pe durata celor 3 luni si jumatate a perioadei pentru aplicatii. Dupa o evaluare exigenta si aprofundata a  proiectelor, cei 24 de membri din Comitetul de Selectie, au selectat 133 de finalisti din 12 tari (Romania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia si Slovenia).

Din Romania, pentru selectia finala au fost selectate 20 proiecte dintr-un numar total de 247 aplicatii eligibile.

Mai jos este numarul de proiecte selectate din fiecare tara:
•    Romania: 20
•    Bosnia si Hertegovina: 7
•    Croatia: 12
•    Cehia: 25
•    Ungaria: 20
•    Kosovo: 5
•    Macedonia: 7
•    Republica Moldova: 8
•    Muntenegru: 4
•    Serbia: 10
•    Slovacia: 9
•    Slovenia: 6

„Procesul de selectie este intotdeauna dificil pentru noi, deoarece primim foarte multe proiecte valoroase care sustin integrarea sociala. Pe timp de criza, organizatiile non-profit trebuie sa se reinventeze, sa gaseasca metode alternative de finantare, toate aceastea pentru a putea continua munca de integrare a celor  marginalizati. Pentru a-si putea atinge obiectivele, in aceste vremuri grele, organizatiile trebuie sa fie inovatoare si sa aiba abordari diferite si mai creative pentru aceleasi probleme de pana acum”a mentionat Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala.

In perioada 15 Martie – 30 Aprilie o echipa de experti a Fundatiei ERSTE va calatori in cele 12 tari si se va intalni cu reprezentantii proiectelor selectate in vederea evaluarii ulterioare a acestora. In urma cercetarii de teren, toate cele 133 de proiecte vor fi prezentate unui juriu international care va selecta cei 30 de castigatori care vor fi premiati in cadrul unei ceremonii care va avea loc in Praga, pe 20 iunie 2011.

Cei 30 de castigatori vor primi premii in bani, in valoare totala de 610.000 euro. De asemenea, toate organizatiile selectate vor primi numeroase beneficii, precum: suport de PR asigurat de consultanti specializati in relatii publice, cu finantarea Fundatiei ERSTE pe o perioada de doi ani, participarea la workshop-uri menite sa le permita  dezvoltarea diverselor competente (dezvoltarea de afaceri sociale ca alternativa de finantare, dezvoltarea de aptitudini de relationare cu mass-media, dobandirea de aptitudini de social media), promovare pe website-ul Retelei de Integrare Sociala a Fundatiei ERSTE: www.socialintegration.org/network 

Pentru mai multe detalii despre Premiul Fundatiei Erste pentru Integrare Sociala, va rugam acceasi: www.integrationaward.org. 

Fundatia ERSTE:
In 2003, Fundatia ERSTE a evoluat din “Erste oesterreichische Spar-Casse”, prima Banca de Economii Austriaca. In prezent, Fundatia ERSTE detine 25,3% din capitalul social al Grupului Erste. Fundatia investeste o parte din dividendele sale in dezvoltarea  societatii civile din Austria si Europa Centrala si de Sud- Est. Fundatia ERSTE sustine participarea sociala si implicarea societatii civile. Obiectivul Fundatiei este sa-i aduca pe oameni impreuna si sa ofere  informatii despre istoria recenta a unei regiuni care a cunoscut schimbari dramatice incepand cu 1989. Fiind o fundatie activa, isi dezvolta propriile proiecte in cadrul a 3 programe : Dezvoltare Sociala, Cultura si Europa.


Contact:
Fundatia ERSTE Foundation, Departamentul Comunicare:
Andreea Gurau – Tel. +43 50100 619614, E-mail: andreea.gurau@erstestiftung.org 

Graffiti PR
Mariana Oprea – Tel. 0730 202 354, E-mail: mariana.oprea@graffitipr.ro