Daca ar exista jocurile olimpice ale filantropie, acesti 28 de oameni ar fi printre medaliati. Sau, daca vorbele lui Albert Pike ar fi literale – „Ce facem pentru noi moare odata cu noi; ce facem pentru altii si pentru lume ramane si e nemuritor” – acesti 28 de oameni ar avea sanse mari la nemurire.

Si sunt doar 28 din cei 100 de premianti ai Galei Oameni pentru Oameni. 100 de oameni admirabili care in ultimii 10 ani i-au pus pe altii inaintea lor si au daruit tot ce au putut, de la bani la timp si la bunul lor nume, pentru a pune capat unei nedreptati, pentru a crea ceva ce societatea nu putea sa ofere, pentru a intinde o mana de ajutor celor care aveau nevoie. Ei sunt campionii generozitatii, modelele de care societatea noastra are nevoie, si povestile lor merita sa fie stiute de intreaga lume. 
 
Si numarul lor va creste in acest an. Pe 13 noiembrie 2013, vom aniversa zece ani de Gala Oameni pentru Oameni si vom descoperi noi oameni admirabili al caror portret isi va gasi locul aici. Pentru ca, desi nu exista jocuri olimpice pentru filantropie, Gala Oameni pentru Oameni se apropie destul de mult de ele: ii premiem pe cei care au ajutat si i-au inspirat si pe altii sa o faca. Si masuram succesul – timpul scos pe 100 de metri, daca vreti – in impact, in ceea ce au reusit sa schimbe, nu in sumele donate sau stranse.  
 
Pentru al zecelea an, Gala, organizata de ARC si AmCham, este locul in care cei care pot si cei care stiu cum sa ajute se intalnesc pentru a crea aliante.
 
Michael Guest, ambasador SUA in Romania intre 2001-2004 si unul dintre primii sustinatori ai Galei, va fi invitatul de onoare. Si, pentru ca editia de anul acesta e si un pretext bun a calatori intre trecut si prezent, un prilej de a ne da seama cat de mult am contribuit cu totii la schimbarea in bine pe care ne-o doream, va fi o seara plina de surprize. 
 
Pentru a participa la Gala, nominalizati un om admirabil la categoriile de concurs anuntate pe www.gala.arcromania.ro, intre 17 septembrie si 16 octombrie 2013. 
 
Pentru mai multe detalii despre nominalizari o puteti contacta pe Camelia Selaru la camelia.s@arcromania.ro sau 0724036844.