YoungDiplo program international dezvoltat de GRASP reuneste anul acesta la Londra personalitati cheie din diplomatie, energie si securitate pentru a dezbate rolul Romaniei in contextul diplomatic actual. Prima etapa a programului, conferinta Romania's Foreign Policy in a Multipolar World, are loc pe 4 februarie 2012 in sediul Ambasadei Romaniei la Londra.

Invitati de seama din diplomatie, mediul de afaceri si comunitatea academica, vor dezbate  parteneriatele Romaniei cu actorii din spatiul  Euro- Atlantic si oportunitatile de dezvoltare generate de raporturile cu economiile emergente din blocul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) pe cele trei directii de interes: energie, securitate si diplomatie. 

Vor participa Ambasadorul Romaniei la Londra, Dr. Ion Jinga; Ambasadorul Austriei la Londra, Dr Emil Brix; Directorul Institutului Cultural Roman, Dl Dorian Branea;  Ministrul Politic din cadrul Inaltei Comisii a Indiei, C. Rajasekhar; Presedintele Fundatiei Ratiu, Dl Nicolae Ratiu; Dl Dan Berendel, Director General al Master Chem Oil; Cpt. Seth Johnston, Universitatea Oxford;  Dr Simona Manea, Universitatea Birmingham; Dna Holly Pattenden, Statoil, Dl Hugh Ward Saab AB si Dl Tim Lamb, Trayport.

Conferinta se va incheia cu o sesiune foto Dear Romania prin care cei aproximativ 100 de participanti vor putea sa transmita ganduri constructive pentru si despre Romania. Inscrierea la eveniment se poate face aici.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Ambasadei Romaniei la Londra, Institutului Cultural Roman de la Londra, Fundatiei Ratiu si a partenerilor media: Radio France International (RFI), Radio România Actualitati, Radio Romania International, Adevarul, StiriONG, Romania Pozitiva, Lume Buna, Foreign Policy, Ziarul Romanesc


***
Despre program
Programul YoungDiplo isi propune sa contribuie la formarea viitoarei generatii de experti romani in relatii internationale, prin facilitarea dialogului cu actualii specialisti in acest domeniu, prin cursuri de specializare, prin organizarea unor stagii de practica relevante si prin promovarea cercetarii acestor tineri in publicatiile de specialitate din Romania. Conferinta din Londra este urmata de o conferinta similara in Bucuresti pe 31 martie, aceste evenimente avand ca scop strangerea de informatii pentru o scoala de vara de 3 saptamani, cu instructori de la universitati de top (Harvard, Columbia, Georgetown, Oxford, London School of Economics).

Despre GRASP
Infiintata in 2008 ca GRSPSociety din initiativa unui grup de tineri romani aflati la studii in Budapesta, GRASP este o retea deschisa formata din studenti, tineri profesionisti si organizatii partenere care impartasesc misiunea de a contribui activ la schimbarea Romaniei prin implicare civica, îmbunatatirea politicilor publice,  transfer de cunostinte si know-how, incurajarea dialogului si dezbaterilor publice si sustinerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org