In perioada 23 februarie – 13 martie, echipa YouthBank invita liceeni clujeni sa participe “fara emotii” la concursul de proiecte care ii premiaza cu "bani de liceu" in valoare de 30.000 RON. 

In cel de-al treilea an de implementare a programului, echipa YouthBank a decis sa creasca valoarea fondului pus la dispozitia liceenilor clujeni de la 15.000 RON la 30.000 RON, si implicit a finantarilor acordate, de la 1.000 RON la 3.000 RON.
Astfel impactul si vizibilitatea proiectelor vor fi mai mari, impreuna cu responsabilitatea tinerilor care vor elabora si implementa proiectele finantate din fondul YouthBank.

YouthBank este un program de finantare destinat liceenilor din Cluj-Napoca prin care este incurajata responsabilizarea, initiativa civica si dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.

Liceenii sunt incurajati sa initieze si sa implementeze proiecte prin care sa raspunda nevoilor pe care ei le identifica in comunitatea din care fac parte. Totodata, li se ofera cadrul pentru dezvoltare personala si pentru dobandirea abilitatilor de lider, comunicare si management financiar.

Pentru a aplica la runda a treia a programului de finantare:
•    tinerii trebuie sa faca parte dintr-o echipa (minim 3 persoane);
•    proiectele propuse trebuie sa se desfasoare pe aria geografica a judetului Cluj;
•    acestea pot acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta, ecologie, la sanatate sau muzica, astfel incat activitatile sa aduca un beneficiu comunitatii;
•    suma solicitata poate fi de maxim 3.000 RON pentru un proiect;
•    perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (aprilie – mai 2009);
•    echipa aplicanta trebuie sa colaboreze cu o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie) pentru a asigura evidenta contabila si financiara a proiectului.

Echipele de tineri pot trimite aplicatiile la adresa youthbank@fundatiacomunitaracluj.ro pana la data de 13 martie 2009. Aplicatia se face pe baza formularului tip care poate fi descarcat – impreuna cu ghidul de finantare al concursului – de pe site-ul www.youthbank.ro.

"La fel ca in anii precedenti, mizam pe initiativa si creativitatea tinerilor, care ne-au surprins de fiecare data prin ideile de proiect pe care ni le-au propus. Fie ca a fost vorba de proiecte sociale sau culturale, de evenimente sportive sau care adunau in jurul lor comunitatea scolii de provenienta, echipele de liceeni au stiut sa isi puna in valoare abilitatile pentru a aduce o schimbare in jurul lor si pentru a imbunatati comunitatea din care fac parte. Iar aceasta nu poate decat sa fie un exemplu demn de urmat de catre clujeni, "mici" sau "mari"."Adina Cristea, coordonator program YouthBank

YouthBank Cluj, program implementat in plan local de Fundatia Comunitara Cluj in parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, se afla in acest an la cea de-a treia editie. Administrat de catre un grup de tineri cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani, programul urmareste constituirea, promovarea si administrarea intr-o maniera transparenta a unui fond special destinat proiectelor implementate - de catre liceeni - pentru dezvoltarea comunitatii locale.

Gasiti detalii complete despre programul YouthBank si concursul de finantare adresat liceenilor clujeni pe site-ul www.youthbank.ro!

***
Fundatia Comunitara Cluj are misiunea de a imbunatati viata locuitorilor din zona Cluj prin mobilizarea si distribuirea de resurse pentru initiative de dezvoltare locala. Fundatia Comunitara contribuie la oferirea de sanse egale locuitorilor din zona Cluj si la dezvoltarea locala. Mentionata ca unul din obiectivele de dezvoltare comunitara in “Strategia de dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca”, Fundatia Comunitara Cluj este una din primele initiative de acest gen din Romania si se numara printre cele 1400 de Fundatii Comunitare active in peste 51 de tari de pe toate continentele.

***
BRD - Groupe Société Générale este a doua banca a Romaniei dupa totalul activelor.
Actionarul majoritar al BRD este Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro. BRD este o banca universala care ofera servicii atat populatiei, cat si companiilor. Institutia de credit are peste 2,6 milioane clienti si 930 de agentii in toata tara.    
In 2008, banca a primit trei distinctii importante, fiind aleasa Banca Anului in Romania de publicatiile financiare internationale Euromoney, The Banker
și Global Finance. BRD deruleaza de peste 10 ani proiecte de responsabilitate sociala, implicandu-se in domeniile: cultura, educatie, sport, social-umanitar și protectia mediului.

Simona Serban
Director executiv Fundatia Comunitara Cluj
Tel: +40-264-434.618
Fax: +40-264-434.619
Email: simona.serban@fundatiacomunitaracluj.ro   
www.fundatiacomunitaracluj.ro 

Adina Ana Cristea
Coordonator program YouthBank Cluj
Tel: +40-264-434.618, +40-747-925.544
Fax: +40-264-434.619
Email: adina.cristea@fundatiacomunitaracluj.ro
www.youthbank.ro