Primii 400 de copaci din proiectul “Şofez, deci plantez!” vor fi înrădăcinaţi pe Cheiul Dâmboviţei, sâmbătă, 24 aprilie, în zona Vitan. La eveniment vor participa Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, Preşedintele Salvaţi Delta, Liviu Mihaiu şi Directorul General ALPAB, Radu Popa. Evenimentul este organizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti. 

Vă invităm să participaţi la evenimentul de lansare a proiectului  “Şofez, deci plantez!”, care va avea loc sâmbătă, de la ora 11. Vom planta 400 de platani pe o distanţă de aproximativ 2 kilometri, pe malul drept al Dâmboviţei, începând de la intersecţia Pod Vitan (zona târgului de maşini Vitan), pe sensul de mers pe Splaiul Independenţei spre Autostrada Soarelui. Copacii vor fi plantaţi cu ajutorul voluntarilor Salvaţi Delta, Ecopolis şi Copacul de Hârtie, care vor fi instruiţi de specialiştii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

“Şofez, deci plantez!” este o campanie de responsabilizare a şoferilor din România, iniţiată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi de Ecopolis şi implementată cu sprijinul Copacul de Hârtie, Romsilva şi Petrom. Evenimentul de plantare este susţinut de PMB.

Începând cu luna martie, în benzinăriile selectate Petrom s-au pus în vânzare copăcei odorizanţi, iar pentru fiecare exemplar vândut, voluntarii organizaţiilor implicate în proiect vor planta un copac în realitate. Până în prezent, conducătorii auto au cumpărat aproximativ 14.000 de odorizanţi, din care vom planta primii 400 de copaci, pe o porţiune tranzitată de toată lumea în drumul spre mare. Obiectivul campaniei este plantarea unei păduri de 50.000 de copaci în sesiunea de toamnă, când este perioada optimă pentru plantări. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul campaniei www.sofezdeciplantez.ro.