“Daca vrei sa construiesti o corabie,

nu strange oameni pentru a aduna lemne si a le imparti sarcini,

ci invata-i nostalgia pentru marea imensa si nemarginita!”

Antoine de Saint-Exupery

Inca din anul 2000 am inceput sa le oferim copiilor nostri tabere de vara. Si pentru ca am luat in considerare ca si criteriu dupa care un copil merita sa mearga in tabara nu neaparat notele cele mai mari, ci mai curand nevoile lui, copii care beneficiaza de tabere sunt copii in dificultate. Vulnerabili prin definitie, copiii au nevoie nu doar de lucrurile de zi cu zi pentru a creste, ci si de acea “nostalgie pentru marea imensa si nemarginita” cum spune Antoine de Saint-Exupery, pentru a fi capabili sa-si construiasca si sa-si carmuiasca propriile vise.

Dincolo de petrecerea unei saptamani deosebite la munte (taberele se desfasoara in judetul Vrancea), pentru cei mai mulţi dintre copiii participanţi la tabere este prima experienţă de acest fel din viaţa lor si, mai ales, este prima data cand experimenteaza ce inseamna o viata normala: sunt departe de saracia si violentele din familiile lor, se joaca fara griji, pot manca si dimineata si la pranz si seara, au posibilitatea sa se spele in fiecare zi, sunt inconjurati de adulti carora le pasa de ei, care-i inteleg si ii ajuta sa creasca.

Insemnatatea extraordinara a acestei tabere pentru copiii nostri este cea care ne motivează să facem eforturi in găsirea de resurse şi să le oferim acestora posibilitatea să se bucure, pentru câteva zile, de frumuseţea unor locuri speciale şi de trăirea unor momente deosebite. In plus, programul fiecărei zile de tabără permite copiilor şi tinerilor să înveţe lucruri noi şi să discute cu adulţii care îi însoţesc despre valori şi principii de viaţă.Din 2000 si pana acum au beneficiat de aceste tabere mai bine de 600 de copii din familii in dificultate din Galati, din judet si nu numai.

In aceasta vara vom organiza 3 serii de tabara. Programate initial in perioada 28 iunie-14 iulie, acestea au fost amanate din cauza ploilor si a vremii nefavorabile sise vor desfasura in perioada 2-19 iulie. De tabere se vor bucura aproximativ 70 de copiidin casele noastre de tip familial, copii cu dizabilitati de la Cudalbi si Liesti, tineri cu dizabilitati mentale severe din cele doua apartamente ale noastre, copii din centrele de zi din Galati si Pechea si din familii sarace din Galati. De asemenea, in masura locurilor disponibile, incercam sa oferim si fratilor copiilor pe care-i ajutam posibilitatea sa beneficieza de tabara, asa cum am facut in fiecare din anii trecuti. 

Desi, mai ales in contextul economic si social actual, a investi intr-o tabara pentru copii este dificil, ne dorim sa putem continua acest proiect cu ajutorul sustinatorilor, al sponsorizarilor si donatiilor venite din partea celor care inteleg nevoilecopiilor pe care ii ajutam si care vor sa se implice alaturi de noi.Nu avem deocamdata intreaga finantare asigurata, dar, din fericire, nu suntem singurii care inteleg importanta unei astfel de experiente pentru copii. Astfel, multumim Bancii Comerciale Romane care sponsorizeaza cu 3 000 lei taberele din aceasta vara si Asociatiei Macon Galati. De asemenea, multumim domnului Enache de la Firma Marcant care, ca si anul trecut, a ales sa ne sprijine si sa doneze produsele alimentare necesare primei serii de tabara.

Aceasta inseamna ca, din cei 70 de copii care se vor bucura de o saptamana de tabara, 25 au deja cheltuielile asigurate integral. Pentru ceilalti 45 de copii cautam inca investitori, oameni care sa-si doresca sa contribuie la experientele lor de neuitat!

Costurile pentru o saptamana de tabara pentru un copil sunt de aproximativ 250 lei, suma acoperind transport dus-intors,masa, materiale pentru activitati, jocuri, jucarii, carti, medicamente de prim ajutor, mici cadouri pe care fiecare copil le primeste la sfarsitul taberei (tricouri, sepci, jucarii, carti), produse igienico-sanitare, utilitati.

Va rugam sa va alaturati eforturilor noastre si sa sustineti organizarea taberelor din aceasta vara pentru cei 70 de copii.

Va mai informam ca, in conformitate cu legislatia in vigoare (Legea 571/2003 privind Codul fiscal, capitolul III, Art.31, referitor la Creditul fiscal), persoanele juridice care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt in limita a 3‰ din cifra de afaceri;
b) nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Daca va putem ajuta cu informatii suplimentare sau orice alte lamuriri sau precizari, va rugam sa nu ezitati a ne contacta la numerele de telefon 0236-31 21 99 sau 0730-592-484 sau la adresele de e-mail office@inimadecopil.ro sau anca.chiosea@inimadecopil.ro, persoana de contact fiind Anca-Aurora Chiosea, responsabil de comunicare.

Dragilor nostri copii le dorim o vacanta frumoasa, plina de bucurii si de experiente grozave, iar colegilor si voluntarilor nostri, care ii vor insoti, putere de munca si rabdare si, mai ales, sa se bucure de bucuria copiilor! Sa aveti parte de timp frumos si de drumetii insorite!

Iar dumneavoastra, dragi investitori in vise implinite, va multumim ca, in plina criza economica si financiara, credeti, ca si noi, ca mai important decat orice este sa nu fim in criza de solidaritate si de intelegere umana. 

 

Anca-Aurora Chiosea

Responsabil comunicare – Fundatia Inima de Copil