Seara de 21 iunie 2010 a fost marcata de evenimentul de lansare a campaniei de responsabilitate sociala “Agenda Voluntarului”. Proiectul este demarat de Centrul Educational pentru Tineret si Dezvoltare Durabila “Pilula Zero”, in parteneriat cu Centrul de proiecte si programe educationale si sportive pentru copii si tineret Bucuresti – Primaria Municipiului Bucuresti, Centrul Unic de Voluntariat Sector 5 si Inspectoratul Scolar al Sectorului 1, cat si cu sprijinul acordat de Asociatia Euroclass Training si Asociatia de Sustinere a Societatii Civile prin Mijloace de Comunicare si Relatii Publice MEDIAORG.

In cadrul evenimentului s-au decernat diplomele de voluntari tinerilor ce s-au inscris la workshop-urile de dezvoltare profesionala si personala din proiect, cat si diplome de excelenta sustinatorilor “Agendei Voluntarului”.

Alaturi de tinerii absolventi ai Academiei “Agenda Voluntarului” s-au aflat invitati de seama: vedeta tv si cantareata, Gianina Corondan, artistul Florin Chilian, actorii George Mihaita si Geoge Ivascu, scriitorul si istoricul, Adrian Majuru, si, nu in ultimul rand, profesorul si editorul, Horia Barna. Acestia le-au vorbit absolventilor despre ceea ce inseamna voluntariat, prin prisma experientelor proprii, ca modalitate de redresare si dezvoltare a societatii romanesti, cat si ca un exemplu de schimbare a unei mentalitati individualiste ce domina societatea in care traim. Pornind de la exemplele programelor de voluntariat existente si sustinute in UE, invitatii au argumentat tinerilor participanti calea prin care voluntariatul poate fi o buna metoda de comunicare si dezvoltare a relatiilor interpersonale, cat si un punct de pornire in cariera dorita. De asemenea, invitatii au expus o parte din proiectele in care sunt implicati, atragand, astfel, noi sustinatori si participanti.


 

Sursa: stiriong.ro