„Pentru Voi” Band va participa cu cantecul „Cui nu-i place dragostea?”la Festivalul European de Muzica pentru Persoane cu Dizabilitati Intelectuale, care va avea loc in 27-29 iunie, in orasul Cork din Irlanda.

„Suntem mandri sa reprezentam Romania pentru a doua oara la acest concurs important. Vom sprijini beneficiarii nostri pentru a face o figura cat mai frumoasa in Irlanda. Festivalul este o excelenta modalitate de a demonstra talentul persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Europa si capacitatea lor de a oferi un spectacol deosebit.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Ghizela, Alexandra, Olivia si Tavi sunt componentii „Pentru Voi” Band, care vor reprezenta Romania in Irlanda. In aceeasi formula, cei patru au participat si in 2007 la „Eurovizionul persoanelor cu dizabilitati intelectuale” din Portugalia unde a avut o reprezentatie deosebita. Ca urmare a acestei reusite, au fost invitati si in anii urmatori la diferite festivaluri similare in Ungaria la Pecs si Debrecen. In anul 2010 au participat la spectacolul ONGFest de la Bucuresti, iar in anul 2011 la spectacolul ONGFest de la Timisoara.

Grupul „Pentru Voi” a fost infiintat in anul 1997 sub coordonarea doamnei Rodica Atanasoae, educator specializat, iar acompaniamentul muzical a fost asigurat de domnul Vasile Lucan, sofer in timpul serviciului si muzician in timpul liber.

Cei 4 magnifici:

o        Tavi este diagnosticat cu autism, dar in ciuda dizabilitatii a continuat sa-si urmeze vocatia si sa-si implineasca visul de a deveni artist. Cu sprijinul familiei, el a urmat cursurile Scolii Populare de Arta la clasa de canto. Indrageste muzica populara banateana traditionala, veche de la tara. Povestea lui poate fi vizionata pe pagina de internet www.pentruvoi.ro

o        Alexandra a invatat singura sa cante la orga intepretand cu succes melodii populare si usoare. Succesul l-a cunoscut alaturi de colegii ei de la „Pentru Voi”, odata cu participarea la Eurovizionul din Porgugalia, din anul 2007.

o        Ghizela a trait toata viata in diferite institutii de protectie sociala. In urma cu 12 ani ea a devenit beneficiara Fundatiei „Pentru Voi”, unde a invatat sa se descurce singura intr-o locuinta protejata, are un loc de munca si desi nu stie sa scrie si sa citeasca a reusit sa-si implineasca visulacela de a fi cantareata. Povestea ei poate fi vizionata pe www.pentruvoi.ro

o        Olivia este o tanara sensibila si delicata care pune multa pasiune in cantecul si dansul popular banatean. Cu sprijinul surorii ei, care a sustinut-o mereu, a demonstrat in repetate randuri ca este o buna cantareata.

Euro Song Festival este organizat de Fundatia COPE in colaborare cu EASPDFederatia Europeana a Prestatorilor de Servicii Sociale si Federatia Nationala a Organizatiilor de Voluntariat. Festivalul va include competitia internationala a cantecului, spectacole de muzica, ateliere si conferinta internationala „Arta si dizabilitate”.

Petru mai multe detalii vizitati www.pentruvoi.ro sau http://www.irishperformingarts.ie/

###
Laila Onu
Director executiv