Fundatia “Alaturi de Voi” Romania va invita, in data de 20 februarie 2013, ora 10:00, la “Ziua Portilor Deschise la unitatea protejata autorizata Util Deco”,  situata in str. Cosminului Nr. 14 (langa Biserica de Piatra).

Cu acest prilej, portile Util Deco Mures vor fi deschise tuturor vizitatorilor, intentia noastra fiind de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea atelierelor protejate si de a demonstra ca se poate face activitate economica de calitate cu angajati  persoane cu dizabilitati.

Util Deco Mures este un model de buna practica in ceea ce priveste incluziunea sociala in care au fost create 6 locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA. In acest moment la Util Deco Mures functioneaza ateliere de confectionare lumanari, IT pentru productie si formare profesionala si sunt prestate servicii de multiplicare documente, personalizare lumanari si arhivare.

La adresa din str. Cosminului nr. 14 functioneaza si magazinul de cadouri Util Deco in care gasiti o gama larga de produse din unitatile protejate ale ADV Romania, inclusiv martisoare si felicitari, la preturi de producator.

Util Deco Mures este doar una dintre cele trei unitati protejate autorizate ale ADV Romania, intreaga oferta a acestor unitati putand fi vizualizata pe www.utildeco.ro.

Programul vizitei cuprinde:

  • 9.45 – 10.00 – primirea si inregistrarea vizitatorilor;
  • 10.00 – 10.30 – vizitarea Util Deco
  • 10.30 – 11.00 – prezentarea filmului ”Pariul ADV cu viitorul – economia sociala”;
  • 11.00 – 11.30 – intrebari si raspunsuri.


Aceasta activitate se adreseaza in special reprezentantilor institutiilor care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate si care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala/ateliere protejate/unitati protejate) sau doresc sa dezvolte programe de economie sociala, atat autoritati locale, cat si organizatii neguvernamentale, dar si altor persoane interesate de domeniu.

Va informam ca finantatorul ne solicita completarea unui formular de inregistrare a grupului tinta,  in care se regasesc date de identitate si eligibilitate pentru eveniment. Fiecare participant va primi acest formular la momentul inregistrarii. De asemenea, va rugam sa aduceti cu dumneavoastra o copie a cartii de identitate si o adeverinta de la locul de munca.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”. Proiectul de tip strategic se deruleaza in perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2013, in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap – MMFPS, Fundatia Motivation Romania, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Cooperativa Sociala Il Poliedro, Italia.

Asteptam confirmarea participarii dumneavoastra pana luni, 18 februarie 2013, ora 14.00, prin e-mail la adresa office.ms@alaturidevoi.ro sau telefonic la nr. 0757-110253, persoana de contact Carmen Speranta Ciulea, coordonator local proiect.
 
Speram ca prin participarea dumneavoastra la eveniment, modelul de buna practica Util Deco va contribui la dezvoltarea unor programe similare in cadrul institutiei in care activati.

Va asteptam!