ACCESS este parte a proiectului Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala si se adreseaza organizatiilor ale caror proiecte au fost premiate sau nominalizate in cadrul editiei 2009 a Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala.

Ambasadorul Austriei, Martin Eichtinger, si reprezentantii Fundatiei ERSTE au lansat vineri, la Timisoara, proiectului ACCESS, o initiativa menita sa conecteze sectorul comercial si pe cel al ONG-urilor din zona de social din Romania. In cadrul proiectului vor fi organizate o serie de intalniri la care ONG-urile vor fi invitate sa ii cunoasca pe reprezentantii companiilor care fac parte din Austrian Business Club si sa isi prezinte programele, pentru a identifica impreuna posibile oportunitati de colaborare. 

Prima intalnire de acest gen, care a marcat, de asemenea, startul proiectului ACCESS, a avut loc in Timisoara, in data de 12 martie. La intalnire au participat sase organizatii non profit: Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, Caritas Timisoara, Asociatia Telefonul Copilului, Romani Criss, Fundatia Ruhama si Sense International Romania, care dezvolta unele dintre cele mai eficiente programe din Romania, recunoscute de asemenea si premiate sau nominalizate in cadrul editiei 2009 a Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala. 

Organizatiile si-au prezentat programele de integrare sociala si au discutat cu reprezentantii companiilor austriece despre nevoile lor, incercand sa identifice impreuna oportunitati de colaborare. Sectorul comercial a fost reprezentat de membri ai Austrian Business Club din Bucuresti, precum: AGOEXPERT, AME RO, Bickel & Wolf, Cargo-Partner Expeditii, CIMBRIA, Eco Plus, FIWA Group, K & K Hotels, K.M. Trust & Partners, Kremsmüller, Leitner & Leitner, Porsche Inter Auto, Red Bull, Salesianer Miettex, Sterling Fluid Systems Romania, Teaha Management, Toc International Doppelmayr, Uniqa, Wieser Consult Accounting, precum si de membri ai Clubului Economic German  din Timisoara, precum: Aton Transilvania, Company Solutions, Continental Automotive Romania, Hategan Law Office, Hengl Romania, Heberger Constructii SRL, Lutz & Associates, Mattig Management Partners TIM, Reinisch, Societatea Culturala Romano-Germana, Sikla SRL, SRB Software & Consulting si Terrasond.

Articolul complet pe www.stiriong.ro.