Pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta Impotriva HIV/SIDA, pe data de 2 decembrie 2010, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, organizeaza la Iasi, cea de-a 5-a editie a Fundei Umane, eveniment in care Centrul de Resurse „Tineri si Liberi” este partener principal, motiv pentru care primiti acest mesaj si invitatia de a lua parte la eveniment.

Complexitatea problemelor cu care se confrunta persoanele infectate si afectate HIV/SIDA au unit si mobilizat in fiecare an, in jurul zilei de 1 decembrie, sute si apoi mii si milioane de oameni din intreaga lume, in incercarea de a trage un semnal de alarma cu privire la una dintre cele mai importante probleme de sanatate publica.

Daca an de an a realizat in Romania mai multe editii ale acestui eveniment, iar in anul 2009 a realizat la Iasi, cea mai mare Funda Umana din lume (peste 4000 de oameni), anul acesta, prin parteneriatul cu Centrul de Resurse „Tineri si Liberi” din Chisinau, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania doreste sa extinda evenimentul la nivel transfrontalier si sa faciliteze participarea gratuita a 40 de tineri din Republica Moldova.

Mai mult, ADV Romania va oferi acestor tineri si posibilitatea de a participa la o vizita de studiu in cadrul fundatiei, pentru a prezenta serviciile model pe care le ofera tinerilor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA (Clubul Tinerilor, ateliere de terapie vocationala, unitatea protejata Util Deco).

Asadar, daca ai între 15 si 24 de ani, activezi intr-o organizatie neguvernamentala sau pur si simplu doresti sa sustii cauza noastra, te invitam sa te prinzi si tu in Funda Umana, in semn de solidaritate cu persoanele infectate/afectate HIV/SIDA din lume.

Tinerii interesati se pot inscrie in perioada 20 – 31 octombrie 2010, iar rezultatele selectiei vor fi anuntate pe data de 1 noiembrie 2010.  Formularul de inscriere poate fi solicitat  trimitand un e-mail la office@alaturidevoi.ro, apoi completat si trimis pe mail sau depus la sediul Centrului de Resurse „Tineri si Liberi”, din Bd.Traian 11/2, or. Chisinau, R. Moldova.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Antonita FONARI, Director Executiv, Centrul de Resurse “Tineri si Liberi”, tel. (+373 22) 567 549, e-mail: director@tineriliberi.md, tineri.liberi@gmail.com. Iar pentru mai multe detalii despre Funda Umana puteti accesa site-urile www.1decembrie.eu, www.fundaumana.ro si www.retea-sida.md

Te asteptam sa fii alaturi de noi si sa demonstram ca solidaritatea nu are frontiere!

Activitatile fac parte din cadrul proiectului „Involvement beyond borders for disabled young people”, implementat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, in parteneriat cu Centrul de Resurse „Tineri si Liberi” Chisinau si Fundatia „Ecoul Cernobilului” Chisinau si este finantat de Fundatia SOROS Romania, prin programul East East: Partnership Beyond Borders.