In perioada 7-23 iulie 2012 se afla in desfasurare la Bucuresti, in organizarea Asociatiei Studentilor Europeni (AEGEE), filiala din capitala, youth exchange-ul "Communication knows no borders", proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.1.

In cadrul acestui proiect participa 21 de tineri din trei tari: Romania, Bulgaria si Lituania. Scopul proiectului este de a imbunatati abilitatile de comunicare ale tinerilor pentru a depasi barierele diferentelor culturale si de a cultiva intelegerea reciproca.

Metodele folosite sunt in principal nonformale, prin jocuri de rol si munca in echipa participantii vor fi provocati sa se exprime cat mai deschis.

In fiecare zi este abordata o parte a comunicarii, se invata cum se comunicam asertiv, ce inseamna si cum putem recunoaste comunicarea nonverbala, dar si cum sa iti imbunatatesti CV-ul sau cum sa te descurci la un interviu. Trainingurile sunt tinute atat de participanti cat si de experti in domeniu. Pe aceasta cale dorim sa multumim profesorilor universitari Madalina Petrescu, Dan Stanescu si Dragos Iliescu pentru ca au raspuns invitatie noastre de a sustine gratuit traininguri de comunicare.

In timpul proiectului participantii sunt incurajati sa-si dezvolte creativitatea prin poze si filme scurte despre ce inseamna pentru ei comunicarea. Lucrarile vor fi expuse la finalul proiectului. Prin munca in echipa si reflectie individuala tinerii vor avea ocazia sa isi coordoneze propriul proces de invatare.

Daca doriti mai multe detalii despre acest proiect puteti sa ne contactati la adresa de mail aegeebucuresti@gmail.com sau puteti sa ne vizitati pe web: http://www.aegee-bucuresti.ro/contact