Asociatia Cele mai frumoase sate din Romania (AFSR) impreuna cu partenerii sai, Ministerul Economiei – Ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri si Turism, Autoritatea Nationala pentru Turism, Guvernul Romaniei – Secretariatul General al Guvernului, Municipiul Cluj-Napoca, Antrec, va invita sa participati la ZIUA SATULUI ROMANESC,  a III-a editie, dedicata valorilor perene ale satelor noastre, ce include evenimente menite sa promoveze mostenirea satului romanesc si se va desfasura in perioada 10-12 mai 2013,  in Piata Unirii din Municipiul Cluj Napoca.

Pornita in 2010 ca o initiativa de promovare a mostenirii satului romanesc, Ziua Satului Romanesc este astazi o sarbatoare nationala a valorilor perene ale Romaniei. Cu totii ne mandrim cu traditii, cu muzica populara, cu costumele traditionale, cu bucate si retete, dar de unde provin ele daca nu din satul romanesc. Este timpul sa fim mandri de mostenirea noastra. Este timpul sa fim mandri ca suntem romani!

Va invitam sa participati la seria de evenimente desfasurate cu ocazia ZILEI SATULUI ROMANESC / EUROPEAN VILLAGE DAY. ZIUA SATULUI ROMANESC este cel mai mare eveniment de promovare a mediului rural de la noi din tara la care vor participa, pe parcursul a 3 zile, 40 sate /comune, mesteri populari, asociatii profesionale si 20.000  de turisti si clujeni.

Timp de 3 zile se vor organiza expozitii si targuri tematice in centrul Municipiului Cluj-Napoca, precum:
# Targul de turism rural, agroturism si ecoturism - Hai in satul romanesc
# Targul de produse traditionale  - Produs in satul romanesc
# Targul de mesteri populari – Dumitru Sofonea
# Targul de flori  - In gradina lui Ion
# Ateliere de bucatarie romaneasca – Satele Cumpana (jud. Constanta), Izvoarele (jud. Prahova), Palanca (jud. Bacau)
# Patrimoniul Unesco – ceramica de la Horezu
# Conferinte si seminarii pe tema conservarii, promovarii si dezvoltarii satului romanesc.

Va asteptam cu drag sa descoperiti frumusetea satului romanesc.