Vineri, 20 iulie 2012, AIESEC Arad si Asociatia Europa pentru Europa au dat startul celui mai nou proiect derulat in orasul Arad, OpenEd, un proiect adresat tinerilor cu resurse financiare limitate.

Intr-un cadru ospitalier, in sala mare a Consiliului Judetean, organizatorii evenimentului au oferit viitorilor participanti OpenEd, absolventi ai claselor a 9-a, a 10-a si a 11-a, o imagine de ansamblu a ceea ce li s-a pregatit pentru urmatoarele doua saptamani mai exect un set de 10 sesiuni interactive: Cunoastere de sine, Setare de obiective, Managementul timpului si buget, Abilitati de prezentare, Orientare in cariera, Leadership si Lucrul in echipa, Creativitate si Perspective Antreprenoriale, Grad de constientizare la nivel local si mondial, in vederea dezvoltari lor personale.

Sesiunile vor fi non-formale, axate pe partea practica si vor fi sustinute in limba engleza de catre 4 studenti internationali, veniti in Romania intr-un stagiu de voluntariat prin intermediul programului de schimb de experienta si dezvoltare culturala oferite de AIESEC. Studentii au avut ocazia sa-si prezintetarade origine si sa le spuna invitatilor prezenti la eveniment cateva cuvinte despre ei.

Proiectul OpenEd a pornit cu asteptari mari, deoarece gratuitatea acestuia asigurata de Asociatia Europa pentru Europa, prin presedintele Graham Giles, permite de data aceasta si tinerilor cu resurse financiare limitate sa se implice activ si  sa beneficieze de un curs calitativ de educatie non-formala.
 

Sursa: aiesecarad.ro