CULTURE.SHOP: Limba este cartea de noblețe a unui neam. (Vasile Alecsandri)


În perioada 05.11.2012 - 30.11.2012, AIESEC București a organizat cea de-a doua ediție a proiectului educațional Culture.Shop. Cei patru tineri din Brazilia, Germania, Chile și Ucraina au prezentat subiecte despre cultură, gastronomie, artă, film, limbă și limbaj urmărind crearea, în rândul studenților români, a unei noi perspective asupra diversității culturale.

Timp de 4 săptămâni, studenții s-au bucurat să afle despre noi obiceiuri și tradiții, au simțit gustul mâncării din două țări europene și două țări din America Latină și au vizionat filme produse în țările mai sus menționate. Cel mai important aspect pe care acest proiect l-a adus participanților săi este prietenia legată cu studenții străini, prietenie formată din dorința de a cunoaște și cea de a împărtăși cu mândrie despre țară.

La Ceremonia de Închidere de joi, 29 noiembrie 2012 au participat studenții înscriși, traineriiinternaționali, echipa de organizare a proiectului și echipa Grafton Recruitment ce a susținut un training despre pașii ce trebuie urmați înainte de un interviu pentru un job.

Mulțumim partenerilor noștri care ne-au susținut în realizarea proiectului și au înțeles cât de important este să învățăm prin cunoașterea de noi culturi: Grafton Recruitment, Restaurant La Piazzetta, Hotel Tranzzit, Hotel Răzvan, Euro-Lingua, Institutul Cervantes, Ambasada Republicii Federative Brazilia la București, Centrul Cultural European al sectorului 6, Casa de Cultură Friedrich Schiller, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Centrul Cultural Rus, Romanian – American Foundation și National Geographic România.

AIESEC este o asociație globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de tineri sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. AIESEC este prezentă în peste 1100 de universități, 113 țări și teritorii și are ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi. AIESEC oferă acestora diferite oportunități pentru o experiență unică prin programul de Internship-uri Internaționale sau prin poziția de leadership.



Contact:
Alexandra HRISTEA

Campaign Manager Culture.Shop 2012
Tel.: 0766 514 156
Email: hristea.alexandra@aiesec.ro